Suvi šampon - koraci za pravilnu upotrebu

Ovi saveti će vam dati najbolje rezultate.

U danima kada nemamo vremena da operemo kosu, suvi šampon je spas - proizvod koji savršeno kamuflira masni koren kose. Ako ga koristite, ali ne vidite rezultate, možda ga pravilno ne primenjujete.

Kako pravilno primeniti suvi šampon?

Korak 1

Nakon što ste vrlo dobro protresli šampon, počnite da delite kosu na delove.

Korak 2

Držeći bočicu na udaljenosti od 10 cm, prskajte koren kose samo na mestima gde se akumulira najviše ulja. Oprez! Ako bočicu držite preblizu korenu kose, veća je verovatnoća da će neželjeni ostaci proizvoda ostati u tom području, što će biti teško ukloniti. Takođe, nemojte preterati sa sprejom. Mala količina samo na masnim delovima kose je dovoljna da se uvidi razlika.

Korak 3

Treći korak je ono što većina žena čini pogrešno. Umesto da odmah masirate koren kose, dajte proizvodu malo vremena da deluje. Iskoristite ovih 3 ili 5 minuta da biste dovršili šminku! Zatim lagano masirajte koren kose da biste aktivirali sastojke. Ako nakon završetka trećeg koraka postoje beli ostaci, očešljajte svoju kosu kako biste ih uklonili.

Bonus saveti

- Ako ste brineta, kladite se na smeđi suvi šampon koji neće ostavljati vidljive bele ostatke na kosi.

-Suvi šampon ne može zameniti klasični šampon. Ovo je hitno rešenje. U stvari, prekomerna upotreba može začepiti folikule dlake, zarobiti prirodna ulja i sprečiti normalan ciklus obnavljanja ćelija kože, što vas dugoročno izlaže riziku od pojave peruti. Stoga bi njegovu upotrebu trebalo ograničiti na 1-2 puta nedeljno.

Pročitaj još