Najbolje vodootporne maskare – za volumen i dužinu trepavica

Aplikacija maskare je prava umetnost – i kada odvojite vreme da fino sredite trepavice, poslednja stvar koja vam je potrebna je kiša ili suze i znoj koji će poništiti naporni rad.

Ako su mrlje od maskare vaš problem, zamena vaše trenutne formule u korist vodootporne opcije mogla bi biti ključna.

BAZAAR otkriva prednosti i mane vodootporne maskare, plus odlične formule koje preporučujemo.

Koja je razlika između vodootporne i regularne maskare?

Pre svega formule su drugačije – vodootporne maskare su obično gušće teksture, tako da morate voditi računa da ne bude grudvica. Takođe im treba duže vremena da se osuše. Što se naučne strane tiče, vodootporne maskare se sastoje od različitog niza sastojaka od klasičnih formula. U suštini, što se manja količina vode pojavljuje na listi sastojaka, to je manja verovatnoća da se formula razmaže. S druge strane, međutim, manje vlage znači i manje ishrane. Sastojci koji se često pojavljuju u vodootpornim formulama mogu trepavice učiniti suvim. Naš savet? Koristite vodootporne formule na osnovu potreba, a ne svakodnevno.

Uklanjanje vodootporne maskare?

Iako vodootporne formule nude impresivno dugotrajno rešenje, postupak uklanjanja često je težak. Kao što ime sugeriše, voda neće mnogo učiniti kod uklanjanja – jedini način da se efikasno rastvaraju veze između vaših trepavica i vodootporne formule je upotreba sredstva za uklanjanje šminke na bazi ulja.

Da biste lakše uklonili vodootpornu maskaru pritisnite tufer natopljen uljem po izboru preko kapka. I sa uklanjanjem nemojte žuriti – za uklanjanje maskare biće potrebno najmanje 15 sekundi da bi se uspešno razgradili sastojci otporni na vodu u formuli.

Koje vodootporne maskare isprobati? Pogledajte našu galeriju fotografija!

harpersbazaar.com.au 

Najnovije