3 najčešće greške u nezi koje uzrokuju bore oko očiju

Greške koje pravi većina žena često su nenamerne.

Kako je koža oko očiju izuzetno tanka i krhka, potrebna je posebna pažnja kako se ne bi narušio balans njene barijere.

Mnoge žene, nenamerno i često sa zapravo dobrim namerama, prave neke razorne greške tokom rutine nege kože, što doprinosi prevremenom starenju kože.

Izbegavajte sledeće tri greške:

1. Nasilno primennjujete proizvode

Trljanje područja oko očiju, tokom nanošenja kreme ili tokom uklanjanja šminke može prouzrokovati upalu i oštećenje kapilara, što može dovesti do ozbiljne hiperpigmentacije područja. Za uklanjanje šminke sa očiju, uronite tufer za uklanjanje šminke u micelarnu vodu, a zatim ga samo prislonite na oko na nekoliko sekundi. Jednom kada su maskara i olovka za oči počeli da se rastvaraju, možete ih ukloniti nežnim pokretima. Prilikom nanošenja seruma i krema koristite nežne pokrete.

2. Pogrešno ste izabrali kremu

Posle 40 godina, jednostavna hidratantna krema za oči nije dovoljna. Verujte formulama bogatim antioksidantima, poput vitamina C, ako želite da smanjite pojavu podočnjaka ili retinola i hijaluronske kiseline ako želite da smanjite pojavu bora. Ako vam je glavna briga otok oko očiju, ubacite kremu za oči sa kofeinom u rutinu nege kako biste podstakli mikrocirkulaciju.

3. Zaboravljate zaštitu od sunca

Svakodnevna primena kreme za sunčanje jedan je od najefikasnijih i najpametnijih poteza koje možete uraditi u borbi protiv vremena. Obogatite svoj beauty arsenal specijalizovanom kremom za sunčanje, koja će zaštititi kožu od štetnih UV zraka, istovremeno ojačavajući kožnu barijeru, zahvaljujući svojim hidratantnim agensima.

harpersbazaar.gr

Pročitajte još

Pročitaj još