3 sastojka protiv starenja koje treba koristiti od 30. godine

Da biste sprečili bore i imali zaista zdravu i mladalačku kožu.

Da li ste u trećoj ili četvrtoj deceniji života i pitate se šta možete učiniti da sprečite bore? Evo tri glavna aktivna sastojka koja biste do sada definitivno trebalo uključiti u svoju rutinu nege kože:

Retinoična kiselina

Retinoična kiselina je zlatni standard u nezi kože. Iako se prvobitno koristia za lečenje akni, brzo je postalo jasno da takođe pomaže u uklanjanju finih bora, smanjuje hiperpigmentaciju i ožiljke. Kako ona to radi? Ubrzava proces obnavljanja ćelija i kože. Problem - ovaj određeni sastojak je toliko aktivan da zahteva lekarski recept. Ako želite da kupite proizvod sa ovim sastojkom potražite formulu sa retinolom, koji je iako ne toliko aktivan kao retinoična kiselina, vrlo efikasan.

Keramidi

Uključite hidratantnu kremu sa karamidima u svoju rutinu. Keramidi se prirodno nalaze u koži i jedna su od ključnih komponenti njene zaštitne barijere. Posle 20. godine, međutim, koža počinje da proizvodi 1% manje keramida svake godine, što olakšava transdermalni gubitak vode sve više i više. Potražite kozmetičke formule sa keramidima kako biste poboljšali funkciju zaštitne barijere i povećali nivo hidratacije kože.

SPF

Ako ne koristite kremu za sunčanje, svi ostali proizvodi za negu koje primenite i tretmani koje koristite uopšte nisu bitni. Nezaštićeno izlaganje suncu je prvi uzrok starenja kože. Svakodnevno nanošenje kreme za sunčanje ne samo da štiti vašu kožu od štetnih UVA i UVB zraka, već i od raka, dok istovremeno pomaže ostalim proizvodima za negu da rade bolje i smanjuje šanse za ožiljke i hiperpigmentaciju od akni.

harpersbazaar.gr

Pročitajte još

Pročitaj još