Zbog ovih 5 stvari koža će vam blistati tokom čitavog leta

Nije neobično da sa dolaskom leta odjednom primetite da vaša koža izgleda beživotno i sve samo ne blistavo. U prvi mah možete pomisliti da je to zbog intenzivnijeg mašćenja kože usled visokih temperatura, ali stvar je u tome što zagađenje u vazduhu i “užareno” letnje sunce zapravo predstavljaju štetnu kombinaciju za vašu kožu. Zato je i važno da kožu pripremimo za leto, kako spolja, tako i iznutra, kako bismo sačuvali njen zdrav i negovan izgled. 

Zašto je leto loše za vašu kožu? 

Da se razumemo: svako godišnje doba ima svoje “pluseve” i “minuse” kada je reč o uticaju na kožu. Leto, na primer, od nas zahteva malo više pažnje jer sunce predstavlja ozbiljnu opasnost ne samo po izgled, već i zdravlje kože.  

Letnje sunce se ne “oseća” više samo zbog visokih temperatura, već i zbog jačeg UV zračenja koje šteti ćelijama kože te dovodi do prevremenog starenja i stvaranja bora. Sa zdravstvene strane, niko ne želi da se ponaša toliko neodgovorno na suncu i time rizikuje da dobije rak kože. 

UV zraci, dalje, mogu da isuše kožu, pa i začepe pore, te je izuzetno važno da čistite lice, hidrirate ga i dodatno negujete odgovarajućim pilingom. 

Šta možete da učinite za svoju kožu spolja? 

Čišćenje 

Čišćenje je prvi korak skin-care rutine i tokom leta bi trebalo da mu posvetite malo više pažnje, naročito ako trenirate i, uopšte, praktikujete bilo koju fizičku aktivnost. Usled intenzivnijeg mašćenja, lice bi trebalo da čistite i ujutru i uveče, odgovarajućim, blagim proizvodima. 

Imajući ovo na umu, FOREO LUNA 3 plus pojavljuje se kao najbolje rešenje za dubinsko čišćenje lica, uz dodatno učvršćivanje za mladolik izgled kože, koja dolazi u dve varijante – za normalnu i za osetljivu kožu. Ono po čemu su FOREO uređaji poznati, a zbog čega su takođe i efikasni, jeste kombinacija termičkih i ultrahigijsnkih silikonskih tačaka koje, u kombinaciji sa preko 8000 T-Sonic pulsacija, dubokom ali nežnom toplotom čiste kožu, otapajući 99,5% nečistoće, sebuma i ostataka šminke, čineći je glatkom i zdravom. Osim toga, ovaj uređaj će vam obezbediti i blag piling, što je takođe bitan korak u pripremi kože za leto.

U kombinaciji sa FOREO aplikacijom, dobićete personalizovan, a samim tim i najbolji skin-care tretman koji će vašoj koži prijati tokom cele godine.  

Hidratacija 

Nakon čišćenja lica, hidrirajte kožu proizvodima lagane teksture koji odgovaraju vašem tipu kože, a dodatnu negu možete pružiti i jako popularnim, a brzim i efikasnim sheet maskama. Za najbolji efekat, masku za lice kombinujte sa FOREO UFO 2 uređajem koji u vašu beauty rutinu donosi termoterapiju (omekšava kožu kako bi unela hranljive sastojke maske u najdublje slojeve) i krioterapiju (sužava pore i čini da koža izgleda čvršće), a LED svetlom punog spektra i T-Sonic pulsacijama pomaže koži da izgleda podmlađeno i blistavo, pritom je umirujući nežnom masažom.

Inače, LED svetla u službi lepote predstavljaju jedan od najpopularnijih, ali i najefikasnijih beauty trendova koji vam zaista mogu obezbediti izgled kože o kom ste oduvek maštali, a FOREO UFO 2 ovaj moćni tretman unosi u vašu svakodnevicu. Čak osam različitih svetala ciljano deluju na određeni segment skin-care rutine. Na primer, narandžasto se “bori” protiv oštećenja kože usled izlaganja suncu obezbeđujući joj pritom zdrav sjaj, dok žuto pomaže kod saniranja opekotina od sunca i ublažavanja rozacee, poboljšavajući opšti izgled tena. Plavo LED svetlo umanjuje nesavršenosti, dok cijan umiruje kožu koja je pod stresom.

Zaštita 

Na kraju, najvažniji savet – zaštita kože od sunca. Nikada, nikada nemojte preskočiti SPF i vodite računa o tome da ga nanosite na svakih nekoliko sati. Na ovaj način zaštitićete kožu od pojave fleka i bora, ali i ozbiljnijih kožnih oboljenja. Osim proizvodima sa zaštitnim faktorom, kožu dodatno možete zaštititi adekvatnom garderobom i aksesoarima u vidu šešira i naočara.  

Šta možete da učinite za svoju kožu iznutra?  

Pijte dosta vode 

Ovo ćemo verovatno morati da ponavljamo zauvek! Unos dovoljne količine vode (a kada kažemo “dovoljna količina” mislimo na količinu koja odgovara vašim godinama, težini, stilu života) od izuzetne je važnosti za celokupno zdravlje i način na koji se osećamo. Slušajte svoje telo i obezbedite mu ono što mu je potrebno, što će se odraziti kako na vaše zdravlje i raspoloženje, tako i na vaš izgled.  

Unosite dovoljno odgovarajućih vitamina 

Potrebne vitamine i hranljive materije najbolje je unositi konzumacijom voća i povrća. Bobičasto voće je bogat izvor antioksidanata koji su važni za održavanje zdravlja kože, dok dinja i krastavac mogu biti odličan, dodatni izvor vode. Osim toga, ovakva ishrana je način da budete hidrirani i energični, a budući da ćete biti siti duže vremena, eto dodatne pomoći i u gubitku kilograma.  

Foto: Promo / Foreo

Tekst: Promo / Ivana Tomić

Najnovije