Harper's Bazaar Srbija

After Sex Glow: tajna blistavog tena počinje prethodne noći

Ritual večernjeg tretmana koji će vam dati neodoljiv sjaj na licu.

Jednostavna hidratantna krema i tečni hajlajter nisu dovoljni da bi se dobio blistav izgled kakav obično dobijamo nakon noći pune ljubavi. Zapravo, da biste imitirali takozvani seksualni sjaj, potrebna vam je odgovarajuća nega kože noću. Savet „ostavite kožu da diše noću“ sada je banalan. Uveče se koža obnavlja i podmlađuje sa maksimumom u 2 sata ujutru, pa bi pojačavanje tretmana aktivnim sastojcima trebalo da bude sastavni deo vaše rutine.

Evo nekoliko tajni koje treba znati:

Počnite sa dvostrukim čišćenjem

Prvi korak uvek treba da bude dvostruko čišćenje, tako da se šminka i nečistoće uklone sa kože. Započnite čišćenje sredstvom poput balzama ili pene, a nastavite sa sredstvom za čišćenje na bazi vode da biste dovršili postupak.

Ne eksperimentišite

Ako vam koža izgleda dosadno, nanesite lagani piling pomoću proizvoda sa AHA ili BHA za hemijski piling. Međutim, ako koža pokazuje bilo kakvu sumnju na iritaciju i crvenilo, trebalo bi da izbegavate sastojke koji izazivaju osetljivost kao što su AHA, BHA i retinol.

Napravite koktel za negu kože

Nakon što popijete omiljeni martini pre večere, napravite „koktel za negu kože“. Sastojci za uspešan recept? Bogat serum i naravno mešavina hidratantne kreme i ulja. U ovom koraku, pošto je reč o noćnoj rutini, proizvodi za negu treba da imaju što bogatiju hidratantnu teksturu, kako bi duboko nahranili kožu dok spavate. Za još bolje rezultate možete klasičnu noćnu kremu zameniti maskom za spavanje.

Savet: za još bolji efekat pre nanošenja koktela, nanesite masku sa hijaluronskom kiselinom.

Posvetite vreme masaži

Nakon nanošenja kreme i hidratantnog ulja, provedite nekoliko minuta pre spavanja da biste se opustili i tretirali kožu onako kako zaslužuje, masirajući rukama ili valjkom od žada. Masaža povećava cirkulaciju krvi, smanjuje otok i pomaže u boljem prodiranju proizvoda u kožu, a ako to redovno radite, može vam pomoći da izravnate fine linije i bore, kao i da postignete svetliju i blistaviju kožu.

Sledećeg jutra

Kada se probudite, vaša koža će već blistati. Da biste zadržali blistav efekat, očistite lice micelarnom vodom i nanesite svoj omiljeni serum sa vitaminom C i laganu kremu.

harpersbazaar.gr

Najnovije