Harper's Bazaar Srbija

Beauty tajne Anye Taylor-Joy

Kako se glumica porcelanskog tena i platinasto-plave kose neguje?

Sve u vezi sa Anyom čini se van-zemaljskim, od njenih neobično velikih očiju, porcelanskog tena i dugačkih platinastih uvojaka do poetičnog tona glasa. Za razliku od drugih holivudskih zvezda u usponu koje su u potpunosti usklađene sa trendingom sadašnjeg vremena, Anya bi mogla da uklopi u bilo kojoj dekadi.

Možda je zato sposobna tako dobro da transformiše svaki lik koji oživljava u svojim kinematografskim ostvarenjima, poput nežne Emme u klasiku Autumn de Wilde ili odvažne Beth Harmon u “The Queen’s Gambit”. Njenu bezvremensku lepotu i stil, prepoznao je i modni bredn Dior, koji je proglasio glumicu svojom modnom i beauty ambasadorkom.

No, da li je genetika zaslužna za lepotu koja ruši sve stereotipe ili Anya ipak ima poneku beauty tajnu? Pogledajte u nastavku teksta, pravila kojima se ova umetnica vodi.

Najveća beauty lekcija

“Nanosite kreme sa zaštitnim faktorom! To sam kasno naučila. I nikada ne dirajte svoje prirodne obrve”, rekla je glumica za Vogue.

Nega kože lica

“Volim da kreiram rituale, to je divan način da se posvetite sebi. Kad sam bila mlađa, povremeno bih se umila, no sada je to nešto čemu se radujem ujutru i uveče. Čistim lice i koristim toner, a za hidrataciju koristim novu Dior Prestige La Crème Texture Essentielle. Takođe, skoro sam počela da koristim i kremu za područje oko očiju. Zbog posla se budim oko 4 ujutro, pa su kreme za područje oko očiju i gadžeti super način da izgledate budnije.”

Briga o kosi

“Oduvek sam imala svetlo-plavu kosu, no za jedan posao su mi je svake nedjelje izbeljivali u srebrnu. Kako je nikad pre nisam farbala, nisam znala kakvu štetu to nanosi kosi. I kad sam došla ne sledeći posao neto mi je dao kompliment za moj undercut – veliki deo moje kose bio je spaljen, nisam imala pojma. Od tada intenzivno brinem o njoj – koristim regenerator od korena do vrhova svaki put kad perem kosu jer ne želim ponovno da se nađem u situaciji da imam slučajni undercut.”

Moć šminke

“Make up može neki osećaj učiniti opipljivim. Ako želite da se osećate moćno, šminka vas može ohrabriti I dati vam posebnu dozu snage za komunikaciju sa svetom. Crveni ruž je najlakšin način da uvek izgledate doterano, kao da ste se prilično potrudili a I pomaže da se osećate samouvereno.”

Mentalno zdravlje

“Volim da čitam. Mislim da je izuzetno važno da provodite vreme sami sa sobom. No, ponekad mi je teško da meditiram. Previše pritiskamo sebe da ostanemo smireni ponekad, ali mislim da je poenta u prihvatanju sebe u svakom trenutku.

Treba odati počast i telu i biti zahvalan na svemu što nam pruža: zahvalna sam na svojim stopalima jer mi omogućavaju da hodam, na očima jer mi daju da vidim. Umesto da se fokusiramo na neke telesne mane, trebalo bi da budemo zahvalni na onome što nam daje.”

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.Mišović

Najnovije