Da li nam je roler od žada zaista neophodan u #skincare rutini?

Nakon odgledanog hiljadu i jednog videa o tome kako najrazličitije vrste masažera doprinose našoj beauty rutini i nakon ko zna koliko sačuvanih Instagram objava različitih brendova koji iste i nude, naravno da sam u jednom trenutku morala da presečem - nabaviću i ja te čudesne spravice! 

Počela sam sa gua sha kamenom i nakon nekih mesec dana korišćenja ne znam da li sam umislila ili su mi crte lica zaista postale izraženije, ali jedno je sigurno - prilično sam zadovoljna. Pre nego što sam nabavila ovaj srcoliki masažer, moje simpatije su išle u pravcu rolera od žada, a ako se već gua sha pokazao kako treba, zašto ne bi i ovaj još instagramičniji beauty alat?

Šta su roleri od žada?

Ako malo zagrebemo po beauty istoriji, otkrićemo da su rolere od žada koristili još kineski carevi i carice i da je upravo ta "spravica" bila izvor njihovog mladolikog izgleda. Srećom, danas u ovakvim ritualima možemo da uživamo i mi, inspirisani, čini nam se, najboljim savetima za negu kože koji dolaze iz Azije i kojima bespogovorno verujemo. Mislim, pogledajte samo te ljude i njihovu prelepu kožu!

Beauty roleri ne moraju da budu samo od žada, već mogu biti i od rozenkvarca, ametista ili drugog poludragog kamenja, ali bitno je da svi imaju istu ulogu. Nežnim prelaženjem rolerom preko lica, divno masiramo kožu i oslobađamo je od stresa, čineći je pritom svežijom i gipkijom. Još ako roler pre korišćenja ohladiš u frižideru, efekat će biti utoliko bolji, a koža blistavija i razbuđena.

Zašto nam je potreban roler od žada?

Da li nam je roler od žada potreban - apsolutno jeste jer, zašto da ne? Zar nam je zaista potreban razlog da odvojimo nekoliko minuta više za sebe i dodatno se razmazimo uživajući u malim ritualima koji nam prijaju? OK, hajde sada da budemo i objektivni - roleri od žada ili bilo kog drugog kamena pozitivno utiču na izgled kože i to ne samo u pogledu njene gipkosti, blistavosti i svežine (naročito kada se probudimo otečene i onako sivo-umorne), već mogu da pomognu i u zaglađivanju finih linija i bora i postizanju lepšeg tena. Masaža podstiče cirkulaciju zbog čega će koža imati zdraviji izgled, a uz opuštenije mišiće lica koji su često i nesvesno stegnuti, osećaćeš se mnogo bolje. Sada je pravi trenutak da se podsetimo da dobar osećaj iznutra prati i dobar izgled spolja! Osim toga, nežna masaža rolerom podstaći će limfnu drenažu zaduženu za izbacivanje toksina, što za rezultat ima obnovljenu i zategnutiju kožu. Zato, kada sledeći put preteraš sa vinom ili pastom, nekoliko minuta masiranja izbrisaće ove slatke grehe sa tvog lica!

Kako da koristiš roler od žada?

Pre svega, budi nežna - nije potreban prejak pritisak da bi videla ili osetila rezultate. Druga važna stvar je da masiranje treba da praktikuješ svakodnevno kako bi posle nekog vremena zaista videla da se nešto na tvom licu promenilo. Svoj novi omiljeni beuaty ritual možeš da primenjuješ ujutru ili uveče, kad god ti više odgovara, idealno nakon nanošenja kreme ili seruma, čak i nakon skidanja sheet maske za lice. Prilikom korišćenja rolera, treba da praviš pokrete nagore, fokusirajući se na područja gde osećaš napetost, gde uočavaš prve bore ili gde si otečena (svaki masažer ima veći roler koji koristiš za celo lice, dok je onaj manji namenjen području oko očiju). Roler od žada možeš da koristiš kako na licu, tako i na vratu i dekolteu. A kako bi bila sigurna da sve radiš kako treba, evo i kratkog video uputstva za korišćenje:

Tekst: Ivana Tomić

Fotografije: Shutterstock

Pročitajte još

Pročitaj još