Dobro jutro: 5 načina da se brzo rešite vrećica ispod očiju i otečenosti

Ujutro nije uvek moguće izgledati savršeno: vrećice ispod očiju i otok na licu mogu pokvariti raspoloženje za ceo dan.

Ponekad su to posledice zabavne noći, ponekad - neuhranjenosti, a ponekad samo osobina tela. U svakom slučaju možete ih se rešiti prilično lako i, što je najvažnije, brzo - i to ne samo uz pomoć specijalnih flastera.

Kafa

Ne predlažemo da pijete kafu da biste se rešili podočnjaka, kao što bi neko mogao pomisliti. Kofein može imati dobar anti-edemski efekat kada se primenjuje lokalno. Uzmite ostatak skuvane kafe i stavite je na kožu ispod očiju. Ostavite da deluje 20 minuta, isperite toplom vodom, lagano masirajući kožu kako biste postigli prirodni efekat pilinga. I ne zaboravite da nanesete hidratantnu kremu.

Vrećice čaja

Nije tajna da čaj sadrži kofein - i crni i zeleni. Utiče na nas ne samo kada se uzima interno, već i spolja. Ako skuvate dve vrećice čaja, pustite ih da se ohlade u frižideru i stavite ih ispod očiju na 20 minuta, tada će vas kofein lako osloboditi viška tečnosti koja se nakuplja u predelu ispod očiju.

Flasteri za oči

Naravno, jedan od najlakših načina da se rešite vrećica ispod očiju su flasteri. Ipak, preporučujemo da ih čuvate u frižideru. U ovom slučaju, istovremeno će igrati ulogu hladne obloge, što će značajno povećati njihovu efikasnost.

Masaža lica

Masaža lica takođe može pomoći u uklanjanju edema. Ako ne postoji način da se obratite specijalisti, pokušajte to učiniti sami. Štaviše, za ovo uopšte nije neophodno imati kod kuće valjak, koji je sada preplavio feed na Instagramu. Na Internetu možete pronaći mnogo saveta o masaži lica, kao i video zapise koji vas mogu naučiti kako se to radi. Obavezno nanesite hidratantnu kremu ili ulje na kožu pre početka masaže.

Limfno drenažno skakanje

Možda zvuči čudno, ali skakanje može pomoći kod otoka. Nakon buđenja, napravite 100 skokova u mestu pre jutarnje čaše vode. Ne treba da skačete visoko - samo lagani pokreti. Oni promovišu limfnu drenažu, što pomaže da se rešite otečenosti i podočnjaka.

Pročitajte još

Pročitaj još