Harper's Bazaar Srbija

6 high-tech alata koji zaista mogu transformisati vašu kožu

Zahvaljujući profesionalnim aparatima za negu novije generacije, danas tretmane ulepšavanja izvodimo brzo i lako - kod kuće.

Naravno da obožavamo odlaske u kozmetičke salone i tretmane ulepšavanja u beauty klinikama, ali zahvaljujući napretku nauke i tehnologije, sada možemo da biramo da sve to radimo i kod kuće. 

Predstavljamo aparate novije generacije kojima možete bustovati kolagen, podstaći proizvodnju aktivnih ćelija kože, ukloniti fine linije i bore, a sve to dok sedite na kauču i gledate omiljenu seriju. 

Microneedling aparati

Jedna od vodećih metoda podmlađivanja u antiejdžing klinikama, kojom se stimulišu aktivnim ćelije sitnim iglicama koje prodiru u kožu i na taj način podstiču njihovo stvaranje, postiže sličan efekat kao kod laserske terapije. Regeneriše kolagen, stvarajući sitna oštećenja na koži, a koja se kod kuće vrše uređajima koji prave iglice od hijaluronske kiseline i peptida. Ovo je idealan tretman pred spavanja, posebno onda kad sutradan imate neki važan događaj i želite da blistate.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Megan Lanoux (@meganlanoux)

LED maske 

Prodaja led maski je porasla za sto posto u proteklih mesec dana, širom sveta, od kad ih je koristila junakinja serije Emily u Parizu. Koriste se da poboljšaju teksturu kože i apsorbciju proizvoda za ulepšavanje, a zasnovane su na Nasinoj tehnologiji – crveno svetlo pomaže u zarastanju rana tamo negde gore izvan Zemljine orbite. Kod njih je ključna redovna upotreba, a na tržištu se izdvojile i neke zvezde među led maskama, kao što je ona brenda Dr. Dennis Gross Skincare DRx SpectraLite FaceWare Pro.

Radio talasne metode 

Zlatni standard na klinikama za lepotu, radio talasi zatežu i jačaju epiderm, a “rade” tako što njihova toplota oštećuje kožu – u kontrolisanim uslovima i meri, koja se kasnije sama od sebe oporavlja proizvodeći novi, sveži kolagen. Ova terapija je popularna zato što nije invazivna, a veoma se lako izvodi kod kuće. 

Električna stimulacija mišića

Ovo je nešto najbolje za ravnjanje bora i uklanjanje finih linija sa lica, a najbolje efekte daje kad se koristi na čelu, u liniji ivice i na jagodicama. Zanimljivo je da ništa nećete primetiti na licu nakon prvog korišćenja, što ne znači da parati koji vrše lektričnu stimulaciju mišiča na licu ne deluju, već da je kod njih zaista potrebna redovna upotreba – kao kad vežbate telo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NuFACE (@mynuface)

Hladni laseri

Ovo su oni laseri koje ne osećate na koži dok “rade posao”, a mogu da se koriste na različitim tipovima i za različite namene. Smanjuju ožiljke, uklanjaju ispucale kapilare, pigmentaciju, a takođe podstiču stvaranje kolagena. Preporuka je da se koroste malo češće, idealno bi bilo dva puta dnevno po 15 minuta, za zaista vidljive rezultate u prva tri meseca, nakon toga nekoliko puta nedeljno – kako biste održavali rezultate. Ako vam to zvuči mnogo, znajte da su lagani za korišćenje, i možete da ih upotrebljavate dok gledate nešto na televiziji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LYMA (@lymalife)

Vibrirajući 

Mnogi beauty gedžeti rade na ovom principu, koji je odličan jer stimuliše kožu da sve zapravo radi sama. Mnogi kombinuju vibracije sa akustičnim zvučnim talasima, kao što je na primer Shani Darden Facial Sculpting štap, ili hladnu i toplu masažu poput Magic Glow uređaja brenda Joanna Vargas. Za najbolje rezultate, dobro je koristiti ih nakon što nanesete neki serum, uticanje na njegovu bolju apsorbciju. Mogu se koristiti ujutru i uveče ili kad god osećate potrebu za tim.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shani Darden (@shanidarden)

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

 

 

Najnovije