Lepota / Nega kože

Jennifer Aniston savetuje: izborite se lako sa otokom na licu

Slavna kozmetičarka Joanna Czech otkrila je kako se nositi sa oteklinama na licu, prateći tehnike koje predlaže svojim glamuroznim klijentima.

Joanna Czech je jedna od najpoznatijih kozmetičarki slavnih u Holivudu. Sa preko 30 godina iskustva i impresivnom klijentelom sa A liste sa imenima poput Kim Kardashian, Kate Winslet, Uma Thurman i Jennifer Aniston, ona je osoba kojoj se često obraćaju zvezde za savet šta da rade sa svojim licem. U jednom od svojih nedavnih intervjua otkrila je kako se može nositi sa otokom na licu, sledeći tehnike koje predlaže svojim glamuroznim klijentima:

Masaža lica

Prema Joanni, ključ blistave i mladalačke kože je jednostavna masaža lica kod kuće pomoću specijalnog alata za masažu. “Po mom mišljenju i iskustvu, izuzetno je važno potrošiti vreme na masiranje kože. Mišići podržavaju kožu, pa što su mišići zdraviji i jači, to je koža bolja. Masaža podstiče protok krvi, donosi kiseonik i hranljive materije u tkivo i poboljšava efikasnost bilo kog proizvoda koji sledi“, kaže ona. “Ako se radi dosledno, može pomoći u održavanju mladolikosti. Alati za masažu lica obično daju efekat hlađenja i olakšavaju limfnu drenažu”, objašnjava ona. “Alat za masažu lica trebalo bi da koristite odmah nakon čišćenja i nanošenja tonika.”

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Joanna Czech (@joannaczechofficial) onAug 10, 2020 at 7:05am PDT

De-puff

Da bi smanjila otok na licu, Joanna ponovo bira masažu, ali ovog puta kockom leda. “Koristim kockice leda od čaja od maslačka, koje su idealne za limfnu drenažu. Počnite s kockom leda u centru lica i spustite je do dna uha, a zatim do dna vrata”, savetuje ona. Masaža lica je njen izbor pri pripremi poznatih klijenata pre velikog događaja. „Masiram, fokusirajući pažnju na mišiće na zadnjem delu vrata kako bih otvorila prednji deo tela, jer su tamo svi živci koncentrisani“, objašnjava Joanna. “Tada radim od vrha do dna, jer ovo ispravlja sve. Radim na koži glave, čelu, obrazima, vilici i ponavljam, počevši od dekoltea, usredsređujući pažnju na područja kojima je potrebno više nege.”

 harpersbazaar.gr

Pročitajte još