Kako da što duže zadržite preplanuli ten

Male tajne nege kako bi se letnja „aura“ održala što je duže moguće. 

Poslednje dane avgusta tradicionalno karakterišu slatko iščekivanje nove sezone koja kuca na naša vrata, ali i nostalgija za danima odmora koji polako odlaze u naša sećanja.

Ako ste završili ovogodišnje odmaranje i vratili se u grad, sigurno ste se suočili sa dva pitanja: „Kako sakupiti snagu i vratiti se u kancelariju?“ i „Kako održati letnji ten?“ Na prvo možda nismo našli odgovor, ali u nastavku su sve tajne koje rešavaju vaše drugo pitanje.

Blagi piling

Piling može da bude sastavni deo bilo koje rutine za negu lica i tela, ali po povratku u grad svoj proizvod za piling treba zameniti blažom varijantom sa finijim česticama. Koristite piling, ali nemojte energično trljati kožu kako biste održali preplanuli ten koliko god možete.

Hidratacija je sve

Hidratacija je važna ako želite da potamnite, a zatim zadržite čokoladnu boju nepromenjenom. To bi trebao biti sastavni deo vaše svakodnevne rutine nege lica i tela tokom cele godine, posebno nakon leta kada želite produžiti život tenu. Obogatite svoj beauty arsenal hidratantnim kremama bogate teksture za dubinsku hidrataciju i proizvodima posle sunca za telo i lice. Takođe, zapamtite važnost hidratacije iznutra i konzumirajte puno vode i voća i povrća, poput lubenice i krastavca.

Ishrana

Možda nije dokazano da postoje namirnice koje podstiču izlučivanje melanina, ali postoje one koje pružaju dragocene materije koje deluju kao dodaci, vodeći računa i o preplanulom tenu. Skrivena “blaga” hrane nazivaju se vitamin A, vitamin E i vitamin C, selen, cink i naravno karotenoidi: b-karoten (pretvoren u vitamin A), likopen i lutein. Ovih hranljivih sastojaka ima u izobilju u namirnicama kao što su šargarepa, breskva, dinja, zelena salata, paradajz, lubenica i spanać.

Krema za samopotamnjivanje

U svakom slučaju, ne zaboravite da boju možete pojačati posebnim proizvodima za samopotamnjivanje, koji će u stvari, dok ste još blago preplanuli, imati još bolji rezultat.

harpersbazaar.gr

Najnovije