Kako da vam koža lica bude #winter-proof

4 tips

Sa dolaskom zime, imamo velika očekivanja i planove u vidu puno ispijenih šolja vrućeg kakaa, klizanja na ledu i gledanja omiljenih prazničnih filmova. Međutim, često zaboravljamo na „prtljag“ koji dolazi sa hladnijim mesecima. Borba sa suvoćom kože zimi daleko prevazilazi nanošenje debljeg sloja hidratantne kreme.

Da biste izbegli zimsku sezonsku suvoću, donosimo vam 4 saveta i trikova kako biste ojačali kožnu barijeru tokom hladnog perioda.

Topla kupka vas laže

Da, vreme je za raskid sa toplim kupkama. Nažalost, ovo jednostavno zadovoljstvo umanjuje hidrataciju, uklanjajući prirodna ulja i oštećujući zaštitnu barijeru kože. Lista užasa se tu ne zaustavlja, topli tuševi aktivno šire krvne sudove povećavajući crvenilo. Da biste hidrirali i umirili kožu, zamenite vruće kupke umereno toplim, 10-minutnim ispiranjem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by goop (@goop)

Difuzer

U poređenju sa toplijim mesecima, naša koža tokom zime gubi više od 25 odsto vlage. Od veštački zagrejanih domova do oštrih zimskih vetrova, nedostatak vlage vidljivo utiče na kožu. Nabavite sveti gral hidratacije, difuzer. Ovo nezaobilazno sredstvo raspršuje vodenu paru nazad u vazduh, snabdevajući kožu vlagom i smanjujući pojavu finih linija i bora.

Maska

Noćna maska za lice jedan je od najboljih načina da koži obezbedite intenzivnu hidrataciju. Poreklom iz Južne Koreje, ova praksa je efikasan pristup u borbi protiv suvoće preko noći i poboljšanju kože ultra-hidratantnim svojstvima. Maske za spavanje treba da služe kao poslednji korak u vašoj noćnoj rutini nege kože, naneti ravnomerno i isprati ujutru kako bi otkrili vlažnu i gipku kožu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Poosh (@poosh)

LED terapija

Sigurno ste do sada naišli na Instagram post (najverovatnije od Kourtney Kardashian) LED štitnika za lice u stilu zombi apokalipse. LED svetlosna terapija je inovativna tehnologija koja promoviše oporavak, smanjuje upale i aktivno leči akne. Tokom zime, ova maska se može efikasno koristiti za otklanjanje mrtve kože i korekciju hiperpigmentacije.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.M.

Najnovije