Kako Gwyneth Paltrow uspeva da izgleda isto skoro 30 godina?

Tajna glumičinog izgleda je u principu "manje je više".

Ništa se nije previše promenilo u fizičkom izgledu i estetici holivudske glumice još od 90-ih, i slike govore tome u prilog. Dok je beauty svet podlegao svim mogućim oblicima zatezanja lica u poslednje tri dekade, Gwyneth se zadržala na minimalističkom pristupu nege kože – što uključuje potpuno kontrolisanje sastojaka koje stavlja na svoju kožu.

Dakle, koja je njena tajna da izgleda skoro isto 30 godina kasnije? Vođenje principom manje je više.

„Uvek sam bila prilično dosledna minimalizmu“, rekla je glumica i dodala da jedina stvar koju je smanjila – ne po izboru, već silom prilika nakon što je dobila decu, jesu profesionalni tretmani lica. „Zaista nemam vremena da idem (u salone). Sada imam otprilike jedan tretman lica godišnje a radim ih i kod kuće“.

Ulje i piling ključ su njenog blistavog i mladalačkog izgleda lica, koji se baziraju na prirodnim i netoksičnim sastojcima, te vitaminu C i voćnim enzimima za efekat zaglađene kože. Tretman eksfolijacije radi barem jednom nedeljno.

No, nije samo njeno lice u pitanju. Gwyneth je ostala dosledna svojoj plavoj ravnoj kosi, ali I konfekcijskom broju sve ove godine, što je potvrdila prošlog novembra kada se pojavila na Gucci modnoj reviji u crvenom, somotskom Gucci odelu koje je nosila na MTV dodeli nagrada 1996. godine. Neverovatna činjenica da ona bez napora nosi istu odeću 25 godina kasnije. 

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.M.

Najnovije