Kakvu negu traže vaše ruke

Ako ste ikada iskusili oštru zimu, brzo ćete naučiti kako da se pripremite i izbegnete da vam koža bude gruba, suva, ispucala. Postoji nekoliko koraka koje možete preduzeti da biste bili sigurni da će vam ruke biti besprekorne. 

U uslovima ekstremne hladnoće, krema za ruke je obavezna zaštita koju uvek moramo imati uz sebe. Bilo bi zgodno da se nađe na noćnom stočiću, u autu, u kancelarijskoj fioci ili torbi koju nosimo sa sobom. Mackajte se stalno i nemojte štedeti.

Postoje određeni sastojci koje bi trebalo potražiti u kremama za ruke, poput GLICERINA, ŠI PUTERA i PANTENOLA koji podstiču obnavljanje kože. Proverene teksture pružiće vam zaštitu od hladnoće i obezbediti dugotrajan osećaj hidriranosti i mekoće. Suvoću dlanova možete sprečiti uz pomoć koncentrovanijih glicerinskih krema, koje će se brzo upiti, ali za sobom ostaviti fini nemasni film na površini. Uvek možete kombinovati fluidne teksture preko dana koje se lako upijaju i ne ometaju dnevne aktivnosti, sa masnijim i bogatijim kremama uveče.

SPA RITUAL KOD KUĆE

Ne morate ići u salon da biste sebi napravili spa ugođaj koji zaslužujete i relaksirali se. Sve što vam je potrebno jesu jedna posuda mlake vode u koju ćete uroniti ruke, bademovo ili maslinovo ulje, eterično ulje lavande, ulje za zanoktice i peškir. Razmera bademovog i eteričnog ulja lavande trebalo bi da bude 3:1. Ruke možete potopiti u mlaku kupku i držati ih tako petnaestak minuta dok slušate omiljenu muziku.

Nakon toga, blago prosušite ruke peškirom i nežno ih izmasirajte, naročito vodeći računa da  ravnomerno pređete i preko vrhova prstiju. Zatim, nanesite par kapi ulja za zanoktice na nokte i lagano utrljajte proizvod. Vaše ruke možete negovati i kremama za telo sa ši puterom koje imaju puniju teksturu, a takođe jednom nedeljno možete raditi piling vašim regularnim pilingom za telo, kako biste uklonili višak odumrle kože sa površine.

Tekst: S.M.

foto: Pexels, Unsplash

 

Najnovije