Šta eksperti žele da znate o masaži lica?

Drevna tehnika pronašla je svoje mesto i u savremenim tretmanima i ima mnogo obožavatelja. Evo šta sve treba da znate o masaži lica pre nego što je i sami isprobate.

FOREO BEAR

Ukoliko ste, poput mene, strastveni zaljubljenik u skincare onda vam je poznata ona neopisiva želja da isprobate baš svaki novi savet, proizvod ili vid nege na koji naletite, kako putem društvenih mreža, tako i putem preporuka. Moja trenutna opsesija? Masaža lica. S obzirom na to da se često budim otečenog lica i da maštam o “isklesanim” jagodicama à la Bella Hadid, potpuno sam poverovala u ideju da mi masaža može pomoći u tome da definišem crte lica i postignem željeni izgled. Osim toga, postoji li išta prijatnije od masaže nakon dugog, napornog dana?

Iako je masaža lica u poslednje vreme izuzetno popularna, ova drevna tehnika zapravo datira mnogo, mnogo godina unazad. Zanimljivo je da njeni koreni nisu samo u Kini, već i u Meksiku, Francuskoj i Švedskoj i svaka od ovih zemalja dala je doprinos onome što danas poznajemo kao facijalnu masažu. 

Koje su prednosti masaže lica?

Podstiče cirkulaciju i limfnu drenažu – cirkulacija je od velike važnosti za izgled kože jer podstiče protok hranljivih materija te pomaže u detoksikaciji. Masažom lica, tako, podstičete cirkulaciju krvi, ali i omogućavate drenažu limfnih čvorova te regije koji sadržavaju štetne materije. 

Umanjuje vidljivost bora – masažom lica “odlažete” starenje i omogućavate koži da izgleda blistavo i sveže, a sve to zahvaljujući podsticanju proizvodnje kolagena. Zanimljivo je da na starenje kože utiče i svakodnevni stres, a budući da opušta mišiće lica, masaža i na ovaj način može da vam pomogne da zadržite mladalački izgled.

Podiže tonus lica – koža vremenom izgleda sve opuštenije jer mišići koji se nalaze ispod gube svoj tonus i elastičnost. Da bi se to sprečilo, potrebno je da budu stimulisani (i mišiće lica treba vežbati!) što ćete najlakše učiniti upravo masažom. Na taj način doprinećete definisanju i prirodnom “podizanju” lica, ali ćete se rešiti i nadutosti.

Svi FOREO proizvodi dostupni su za kupovinu u Jasmin parfimerijama kao i online na jasmin.rs

Postoje li mane?

Verovatno jedina mana masaže lica jeste ta da morate biti uporni, istrajni i strpljivi, ali ne sumnjajte u to da ćete zaista videti rezultate – potpisujem!

Kako da praktikujete masažu lica kod kuće?

Sećate se da sam vam otkrila da prosto moram da isprobam sve što mi privuče pažnju, a što pomaže kod mog aktuelnog beauty problema? Nakon što sam svakog jutra masirala lice rolerom, a svake večeri gua sha kamenom, poželela sam da ovu, sada omiljenu, rutinu podignem na viši nivo i mogu vam reći da sam se bez preterivanja zaljubila u FOREO BEAR!

FOREO BEAR

Po čemu je ovaj presladak uređaj tako poseban?

Omogućava pametno mikrostrujno toniranje lica – prelazeći mikrostrujama preko kože lica utiče na izgradnju kolagena, obnovu elastina i zatezanje lica električnim strujama koje oponašaju prirodne procese našeg tela.

Poseduje patentirani Anti-Shock System™ koji ga čini najsigurnijim mikrostrujnim uređajem na svetu – napredni senzori mere otpor kože na elektricitet, a zatim automatski prilagođavaju intenzitet kako bi se eliminisala mogućnost šoka.

Poseduje T-Sonic™ pulsacije – one prodiru duboko u pore kako bi poboljšale cirkulaciju, eliminisale toksine i ublažile napetost lica, što rezultira glatkom, mekšom i sjajnijom kožom.

Karakteriše ga pametni švedski dizajn – ergonomski oblik savršeno odgovara svim oblinama i konturama lica. Oblikovan od ultra-higijenskog silikona, BEAR pruža delotvorne tretmane na nivou spa centra, kao i do 90 upotreba po USB punjenju, bez ikakvih dodatnih dodataka.

Dolazi sa provodljivim mikrokapsulskim Serumom – hidratantni SERUM SERUM SERUM bezbedno prenosi mikrostruju (nikada ne koristite BEAR ili bilo koji mikrostrujni uređaj bez odgovarajućeg seruma, gela ili kreme) sa BEAR-a na vašu kožu. Za optimalnu provodljivost treba naneti tanak sloj pre upotrebe BEAR-a i masirati dok se potpuno ne upije.

Uključuje ekskluzivne funkcije FOREO aplikacije – isprobajte razne vođene fitnes vežbe za toniranje lica, pristupite izboru intenziteta mikrostruja i podesite BEAR™ prema svojim željama.

Zaključak

U kombinaciji sa adekvatnom negom, masaža lica zaista može da doprinese zdravijoj koži blistavijeg izgleda. Smanjićete nadutost i učvrstiti kožu lica, a budući da ćete se pritom osloboditi napetosti, ne postoji niti jedan razlog da već danas ne počnete da uživate u ovom opuštajućem ritualu i vremenu koje ćete odvojiti samo za sebe.

FOREO BEAR

Foto: Promo

Tekst: Promo / Ivana Tomić

Najnovije