Sredstva za uklanjanje šminke: koje odabrati prema vašoj potrebi

Emulzija, gel, pena, krema, losion, maramice ili ulje?

Postoji mnogo proizvoda za uklanjanje šminke, ali ako ne znate koji da odaberete, naš vodič će vam to olakšati.

Da li imate suvu kožu?

Emulzija je najklasičniji oblik proizvoda za uklanjanje šminke i umiruje oštećenu ili dehidriranu kožu. Sprečava isušivanje i iritaciju i idealan je proizvod za starije od 45 godina kada koža postane suva.

Da li volite čišćenje vodom?

Gelovi i pene su jednostavni za upotrebu i ispiranje. Pena je apsolutni savremeni odgovor na upotrebu sapuna koji sprečava isušivanje. Ako je vaša koža masna ili kombinovana, odaberite kompoziciju u obliku pene ili gela i izbegavajte uobičajeni sapun koji je isušuje.

Da li volite različite teksture?

Upotreba prirodnih ulja, odnosno ulja za čišćenje, ima svojstvo rastvaranja i uklanjanja nečistoća bez narušavanja pH ravnoteže kože i na taj način, suprotno onome što veruje većina žena, pogodna je za svaki tip kože.

Da li ste u žurbi?

Izaberite kreme za čišćenje koje štite kvalitet kožnih tkiva i sadrže ulje jojobe, shea puter i polifenole ruže. Lako se ispiraju vodom i pogodne su za osetljivu i suvu kožu.

Odlazite na put?

Maramice za uklanjanje šminke su lako, brzo i praktično rešenje za putovanja ili dane kada vas vreme pritiska. Izaberite inovativne kompozicije i ako ih redovno koristite na mestu gde nema vode, na primer u automobilu, uverite se da imate sprej sa termalnom vodom. Ne zaboravite da nalepnicu paketa dobro zatvorite svaki put kada izvadite maramicu kako se ostatak ne bi osušio.

Da li želite nežno i efikasno sredstvo za uklanjanje šminke sa očiju?

Sastavi proizvoda za čišćenje lica i očiju uklanjaju laganu šminku, ali nisu pogodni ako ste navikli na intenzivan makeup. Da biste uklonili šminku sa očiju, odaberite poseban proizvod koji će jednim pokretom ukloniti svaki trag.  

Takođe morate obratiti pažnju na svoje pokrete. Tajna je držati pamučni tufer koji je natopljen posebnim proizvodom na kapcima nekoliko sekundi. Zatim nežno protrljajte, bez jakog trljanja kože. Koristite poseban trrufer za svako oko.

Kao i kod ostalih proizvoda za čišćenje, tonirajući losion će vašu kožu nahraniti aktivnim sastojcima kako bi pojačao njenu zaštitnu funkciju. Potražite sastojke poput ekstrakta kamilice ili sladića koji ne izazivaju iritaciju i suvoću. Ako imate osetljivu kožu, koristite losion bez mirisa. Oni koji obično izazivaju iritaciju su fiksatori koji se koriste zajedno sa parfemom. Osetljiva koža dobro podnosi proizvode koji sadrže esencijalna ulja. Vitamin E je takođe odličan sedativ.

Pročitajte još

Pročitaj još