Sve što niste znali o popularnoj GUA SHA masaži lica

Tretman koji polako, ali sigurno ulazi na vrh liste kozmetičkih salona je gua sha masaža lica. Prirodni i relaksirajući način da smanjite otečenost lica, ali i da se izborite sa stresom i napetošću.

Ova masaža predstavlja jednostavan i prirodan face lifting kože, koji potiče iz drevne kineske medicine. Međutim, ono što ga čini posebnim jeste mogućnost da masažu sami radite kod kuće, uz pomoć adekvatnih masažera.

Masaža se izvodi uz pomoć rolera ili specijalnog masažera nepravilnog oblika koji podstiče cirkulaciju, drenažu i smanjuje nadutost lica. Naročito su blagotvorni masažeri izrađeni su od kristala, poludragog kamenja ili žada (koji još od davnina ima široku primenu u kineskoj medicini).

Najveći benefiti gua sha masaže su mogućnosti da se poboljša cirkulacija i stimuliše limfna drenaža,  smanje fine bore i linije lica, kao i da se opuste napeti facijalni mišići.

Naravno, postoje određena pravila prilikom primene masaže: vodite računa o tome da lice bude temljeno očišćeno, blago nauljeno ili poprskano ružinom vodicom kako bi masažer ili roler lepo klizio, a neka ceo proces traje od 3 do 5 minuta.

Moguće je blago crvenilo, ali shodno efektu i relaksaciji napetih mišića, treba dati šansu ovom prirodnom face liftingu.

Foto: pexeels.com

Pročitaj još iz kategorije Nega kože