Harper's Bazaar Srbija

Sveža i podmlađena koža tokom celog dana

Mislite da već dovoljno znate o svojoj koži i pružate joj negu koja joj je potrebna? Ipak, osećate da joj još nešto nedostaje, izgleda umorno i bez sjaja?

Vrlo je verovatno da je u pitanju dehidratacija.

Dehidrirana koža nije isto što i suva, a dehidratacija nije rezervisana samo za tip suve kože kao što većina ljudi pretpostavlja. Masna i mešovita koža takođe mogu, na duže ili kraće vreme, postati dehidrirane. Glavna razlika je u tome što dehidriranoj koži nedostaje vlažnost, dok suvoj nedostaju i masnoće i lipidi.

Zašto je važno da prepoznajete tu razliku?

Zato što, ukoliko želite da vaša koža izgleda sveže i da umanjite bore, suva i dahidrirana koža zahtevaju različit tretman.

Koži koja je po tipu suva pre svega su potrebne kreme koje će nadoknaditi lipide i ojačati njenu zaštitnu barijeru, dok je dehidriranoj koži neophodno da povrati hidritranost to jest nadoknadi vodu.

Najbolji saveznici u borbi protiv dehidrirane kože su hijaluronska kiselina i glicerin. Ove dve supstance, koje prirodno sadrži naša koža, imaju sposobnost da vezuju velike količine vode i sprečavaju njen gubitak. Zato, ukoliko primetite da vaša koža izgleda umorno i da su bore na površini postale vidljivije, uključite u svoju dnevnu rutinu nege Eucerin® Hyaluron-Filler Hidro Booster.

Formulacija Eucerin® Hyaluron-Filler Hidro Boostera sadrži samo 11 sastojaka, a njegovo moćno dejstvo zasniva se pre svega, na udruženom dejstvu hijaluronske kiseline srednjeg i kratkog lanca i glicerina.

Prodirući u dublje slojeve kože, hijaluronska kiselina kratkog lanca vezuje vodu i zadržava je u dubljim slojevima kože. Zahvaljujući tome, koža dobija novi volumen, izgleda zategnutije i čvršće. Hijaluronska kiselina srednjeg  lanca, obezbeđuje hidriranost površinskog sloja kože, pa je ten svež i ima zdrav sjaj, a bore su ublažene.

Na sličan način kao komponenta takozvanog „prirodnog vlažećeg faktora“ (NMF), deluje i glicerin sprečavajući gubitak vode iz kože.

Eucerin® Hyaluron-Filler Hidro Booster obezbeđuje koži 24 časa optimalne hidriranosti, a kap ovog preparata naneta na kožu ujutru i uveče, pre dnevne ili noćne kreme, daće vašoj koži novu svežinu, blistavost i jedrinu i umanjiti sitne bore na površini.

ZA JOŠ VIŠE SVEŽINE I MANJE BORA:

TOKOM DANA:

Postarajte se da vam uvek pri ruci bude Eucerin® Hyaluron Hidrantni spej koji pruža trenutno osveženje i hidrataciju. Ovaj preparat sadrži kombinaciju hijaluronske kiseline i gliko-glicerola i aktivira prirodne mehanizme hidratacije kože. Možete ga koristiti kad god osetite da je vašoj koži potrebno da povrati hidriranost i ostane blistava i nežna na dodir.

UVEČE:

Temeljno očistite i instovremeno hidrirajte kožu uz upotrebu Eucerin® DermatoClean [HYALURON] 3u1 Micelarne vode. Osim izrazito blagih ali efikasnih sastojaka za čišćenje, ovaj preparat sadrži i hijaluronsku kiselinu koja hidrira kožu i pomaže joj da održi svoj prirodni balans.

Foto: Promo

Tekst: Promo

Najnovije