Tri najmoćnija sastojka protiv starenja

Potražite ih u proizvodima za negu koje koristite i u vašoj ishrani.

Koji su to „čarobni napici“ nauke koji obećavaju mladost, u kojim su proizvodima za negu dostupni i kako koriste koži? Ova tri super efikasna sastojka protiv starenja obećavaju da će „zamrznuti“ vreme.

Hijaluronska kiselina

To je čisto vodeni agens (veže vodu u količini do 1.000 puta većoj od njene težine). Nedostatak hijaluronske kiseline - kako godine prolaze - čini kožu dehidriranom i vrlo osetljivom, što rezultira pojavom dubljih i sitnih bora. Potražite serume i kreme za negu koje sadrže hijaluronsku kiselinu i osiguravaju duboku hidrataciju kože, istovremeno promovišući proizvodnju kolagena.

Vitamin C

Najefikasniji faktor u zaštiti od slobodnih radikala, koji ubrzavaju znake starenja. Kako je koža izuzetno napadnuta ultraljubičastim zračenjem, obnavljanje i povećanje antioksidativne odbrane kremom na bazi vitamina C je vaš glavni adut. Ovaj vitamin je takođe neophodan za normalan rast ćelija i proizvodnju kolagena.

Antioksidanti

Svako naučno istraživanje je to dokazalo: moguće je smanjiti brzinu efekta vremena na naše lice ako koristimo proizvod pun antioksidanata. Ovi sastojci regenerišu kožu od oštećenja tkiva i daju snažan podsticaj ćelijama za rast bez fluktuacija. Što je najvažnije, antioksidanti deaktiviraju slobodne radikale. Poboljšajte svoju ishranu dijetetskim suplementom koji uključuje najpopularnije antioksidante, poput vitamina A i E, nara i zelenog čaja. 

foto:harpersbazaar.gr

Pročitajte još