Harper's Bazaar Srbija

Velika trojka: 3 najvažnija sastojka u rutini nege kože

Triptih uspeha za zdravu i blistavu kožu.

Široka dostupnost često čini pronalaženje savršenog proizvoda za negu kože zaista teškim. Istina je da svaka koža ima svoje posebne potrebe, međutim, postoje neki sastojci koji čine čuda za sve tipove, ali u različitim koncentracijama.

Triptih uspeha je antioksidativni serum, SPF krema i retinol noću. Pa šta nude vitamin C, retinol i SPF?

Vitamin C

Vitamin C je jedan od najmoćnijih antioksidanata, koji zaista može dati impresivne rezultate. On čini kožu blistavom, deluje protivupalno i neophodan je za sintezu kolagena. U idealnom slučaju, preporučuje se upotreba seruma sa vitaminom C ujutru, jer će ovaj dragoceni sastojak poboljšati zaštitu koju pruža krema za sunčanje. Neke kompozicije su prejake i mogu iritirati osetljivu kožu. Kao i kod svih proizvoda za negu, ako primetite bilo kakve neželjene efekte, prestanite da ih koristite.

SPF

Da bi se izbegla hiperpigmentacija, fine bore, suvoća i rak kože, nanošenje kreme za sunčanje sa SPF 50+ je zaista presudno. Jednako važno je obnavljanje kreme tokom dana sa proizvodom u obliku praha ili spreja.

Retinol

Retinol je postao jedan od najpoznatijih sastojaka za negu kože poslednjih godina. To je najidealniji izbor za poboljšanje grube teksture kože, smanjenje proširenih i začepljenih pora i bora. Poput vitamina C, retinol može prouzrokovati osetljivost kože. Zbog toga se preporučuje da se doza postepeno povećava dok se koža ne navikne na sastojak.

harpersbazaar.gr

Najnovije