Harper's Bazaar Srbija

Slojevita ,,The Rachel” frizura se vraća na velika vrata

Senzacija 1990-ih i dalje očarava svojom neprolaznom formom

The Rachel

Devedesete su bile decenija od značajnog kulturnog uticaja. Bilo da je u pitanju moda ili lepota, ovaj period ne prestaje da nas inspiriše. Od plave sneke za oči, preko jarkih pramenova, do francuskog manikira; ovog proleća sve se vraća na retro stil. Međutim, kada je reč o frizurama, postoji jedan klasični trend koji se pokazuje popularnijim od svega navedenog. Reč je o slojevitoj frizuri koju je proslavila Jennifer Aniston i njen lik Rachel Green, u voljenoj seriji ,,Friends”. Frizura ,,The Rachel” je jako popularna i dan danas, zahvaljujući sofisticiranom, a ujedno i mladalačkom izgledu koji se njom postiže.

Pojava frizure ,,The Rachel” predstavljala je prelomni trenutak u frizurama devedesetih godina. Frizuru Jennifer Aniston osmislio je Chris McMilan i može se opisati kao raščupana i zavodljiva frizura. Talasasta kosa do ramena doživela je transformaciju sa mnoštvom slojeva, koji su se protezali od brade do srednje dužine. Takođe je McMilan uveo i divnu kombinaciju karamel i medenih pramenova, koji su pružili sunčani sjaj njenim uvojcima.

The Rachel
The Rachel

Iako je ova frizura poznata po dužini do ramena, jako je fleksibilna i može se prilagoditi svakoj dužini kose. Ključ je da zadržite slojeve što definisanijim, kako bi postigli ovaj šik i vremenski neodređen izgled. Frizura ,,The Rachel” obično se stilizovala feniranjem, kako bi se postigao efekat pun volumena. Razbarušeni slojevi koji uokviruju lice i uvijeni krajevi ovoj frizuri daju mladalački i zavodljiv dodir. Ova tehnika značajno je doprinela prepoznatljivom izgledu frizure i njenom širokom prihvatanju.

,,The Rachel” je jako svestrana frizura. Ona odgovara različitim oblicima lica i tipovima kose. Bez obzira da li imate ravnu ili kovrdžavu kosu, frizura može biti prilagođena svima. Ovi faktori čine ,,The Rachel” univerzalno laskavom. Današnja verzija ove frizure može se osavremeniti sa balayage tehnikom.

Ako niste sigurni šta da zatražite od vašeg frizera, možđda je ova frizura pravi izbor za vas.

Foto: Profimedia

Najnovije