Harper's Bazaar Srbija

Kako da postignete definiciju trepavica koju imaju samo manekenke?

Maskara kao stvorena za sve one koji se usuđuju da budu drugačiji.

Minimalizam, u svakom pogledu, definitivno jeste moja “šolja čaja”. Baš zato je moja makeup rutina prilično jednostavna: za veče, crveni ruž, malo hajlajtera, gel za obrve i maskara i spremna sam da krenem. Za dan, pak, ostajem pri gelu za obrve i maskari – meni sasvim dovoljno da se osećam dobro, a da tako i izgledam. Po mojim kriterijumima.

Uglavnom, kada koristite malo proizvoda, bilo za negu, bilo za ulepšavanje, želite da oni budu mudro odabrani i da ispunjavaju vaše potrebe i zamisli. Iskoristimo ovaj primer: ako je maskara moj go-to makeup proizvod, želim da ona bude dobra, a kada kažem dobra, onda mislim zaista dobra. Savršeno raščešljane i definisane trepavice, volumen bez grudvica, u intenzivnoj crnoj nijansi – to je ono što smo pronašli u YSL Beauty Lash Clash maskari, a što nas je osvojilo već na prvi pogled. 

Iako je tačno da o bilo kom proizvodu ne treba suditi na osnovu pakovanja, ruku na srce, ono često igra jednako važnu ulogu prilikom njegovog odabira. Za razliku od dosadašnjeg, legendarnog zlatnog pakovanja, YSL je odlučio da Lash Clash predstavi u potpuno crnom pakovanju, u nijansi overnoir, poput nijanse same maskare. Elegantno i moćno – baš onako kako i treba da se osećamo kada je nosimo!

Kada je reč o formuli ove maskare, ona pruža dosad neviđen volumen i pigmentaciju, zahvaljujući inovativnim aktivnim sastojcima u teksturi, izuzetno crnim pigmentima i sastojcima protiv razmazivanja. Najgušća tekstura maskare koja je dosad osmišljena u YSL laboratorijama sadrži najsavremeniju mešavinu sastojaka za veći volumen uz odvažno intenzivnu boju. No, ne samo da će Lash Clash učiniti vaš pogled nezaboravnim, već će pomoći trepavicama da ostanu pune, meke na dodir i zdravijeg izgleda, zahvaljujući formuli bez mirisa koja je obogaćena ekstraktom irisa florentina iz YSL-ovih vrtova Ourika.

Neki će možda reći da formulacija maskare nije jedino što je važno da bi ona ispunila očekivanja – četkica ponekad ume da bude još i važnija. No, ne brinite, YSL je i na to mislio, te kreirao najveću četkicu do sad koja obezbeđuje najveći volumen, od korena do vrhova trepavica. 

Četkica prečnika od 10,5 mm trenutno prekriva sve trepavice formulom, čak i one najkraće, nanošenjem sleva nadesno. Ona obavija trepavice, produžava ih i povećava volumen od korena do vrha stvarajući efekat podizanja na spoljnom uglu oka. Zarad maksimalne količine formule na trepavicama, četkica se sastoji od 260 ergonomskih vlakana i 4 žleba koji hvataju i prekrivaju svaku trepavicu, pružaju joj volumen i maksimalno iskorišćavaju formulu koja se nanosi u jednom potezu. Wow!

Na kraju, moramo da spomenemo i ovo, naročito ukoliko vas muči razmazivanje i “nestajanje” maskare posle svega par sati – zahvaljujući inovativnoj teksturi, disperziji voska i ulja u vodi, kombinaciji polimera koji formiraju film i sastojaka za produženje postojanosti, Lash Clash ne samo da pruža do 200% volumena, već ostaje “na mestu” do 24 časa, bez obzira na to kako provodite svoj dan. 

Zaključak? YSL Lash Clash maskara od nas dobija čistu desetku!

Foto: Promo / YSL Beauty Lash Clash

Tekst: Promo / Ivana Tomić

Najnovije