3 jednostavne navike koje će vam pomoći da se rešite celulita

Menjanje života na bolje.

Naučno govoreći, celulit je rezultat metaboličkih poremećaja u potkožnoj masti. Suprotno uvreženom mišljenju, ovo nije bolest – svi imaju celulit, samo se faze razlikuju. Vidljivost celulita zavisi od mnogih faktora: genetike, nivoa svakodnevne aktivnosti, ishrane i pravilne nege. Već smo razgovarali o hrani i napicima koje je najbolje izbegavati da biste se rešili celulita. Brojne korisne navike takođe mogu pomoći u ovome – o njima govorimo u nastavku.

Suva masaža četkom

Masaža suvim četkanjem podstiče protok limfe i cirkulaciju krvi, uklanja mrtve ćelije kože i podstiče stvaranje novih. Redovnim sprovođenjem ovog postupka, koža na problematičnim mestima se zateže, a „kvrge“ celulita postaju manje primetne. Za masažu koristite četkicu sa prirodnim čekinjama, prolazeći kružnim pokretima kroz sva “problematična” područja. Takođe pokušajte da započnete jutro skokovima zbog limfne drenaže, oni će pomoći ne samo da povećaju protok limfe, već i da se brže probudite.

Pravilna nega

Tržište kozmetike sada je toliko bogato i raznoliko da se čini da možete pronaći rešenje za bilo koji problem. Kada birate anticelulitnu negu, treba da budete svesni da bez pravilne ishrane i bar minimalne fizičke aktivnosti neće biti delotvorna. Međutim, ako su oboje prisutni u vašem životu, specijalizovana kozmetika će vam pomoći da ubrzate pojavu rezultata. Izaberite proizvode sa kafom (to mogu biti pilinzi  ili kreme sa dodatkom kofeina), keramidima i prirodnim uljima. Takvi proizvodi mogu pomoći vašem telu podsticanjem limfnog toka, što dovodi do smanjenja pojave celulita i zatezanja kože, zbog čega će ona delovati glatko i elastičnije. 

Više vode

Ispravna ravnoteža vode u telu je ključ lepote i zdravlja. Naučno je dokazano da se čak i uz minimalnu dehidrataciju tela (nedostatak 3-4% tečnosti) postojeći celulit snažnije manifestuje, a novi se može pojaviti tamo gde ga nije bilo. Pokušajte da pijete 2 litra čiste vode (vode, a ne tečnosti) dnevno. Ovo će pomoći ne samo da se rešite omražene „narandžine kore“, već i značajno poboljšati celokupno zdravlje.

foto:officiel-online.com

Najnovije