Harper's Bazaar Srbija

5 najvažnijih proizvoda za žensku lepotu

@KUMAKURKUMA

Svaka žena teži cilju da bude zdrava, lepa i srećna.

Da bismo održali zdravlje i lepotu, ulažemo mnogo truda, vremena i energije, baveći se sportom, brinući o mentalnom zdravlju i telu. Ali, naravno, ishrana igra važnu ulogu u održavanju ženske lepote. Evo pet namirnica koje sve žene moraju da uključe u svoju ishranu.

Zeleno povrće

Spanać, rukola, kelj, brokoli i ostalo zeleno povrće su neophodni za sve. Bogato je vitaminima i mineralima, kao i vlaknima i organskim kiselinama – a sve to odlično utiče na funkcionisanje digestivnog sistema. A vitamini A i E, prirodni antioksidanti koji se nalaze u zelenilu, pomažu u podmlađivanju i očuvanju lepote i svežine kože.

@RISTRETTO_AND_MINT

Avokado

Pulpa avokada sadrži vitamine A, C i E – moćne prirodne antioksidante koji su odgovorni za lepotu i mladost kože i celog tela. Obilje nezasićenih masnih kiselina u avokadu pomaže telu da apsorbuje vitamine A, D, E i K neophodne za normalno funkcionisanje svih telesnih sistema: od mišićno-skeletnog do nervnog.

Orasi

Orašasti plodovi nisu samo odličan izvor proteina, već imaju i mnoga korisna svojstva. Bademi, orasi i indijski orah sadrže vitamin E koji održava ravnotežu vlage u koži, čineći je tako elastičnom. Sadržaj gvožđa i cinka pruža ćelijama kiseonik i sprečava starenje kože. Redovno konzumiranje male šake orašastih plodova učiniće vašu kožu glatkom i blistavom.

Crvena riba

Omega-3 kiseline održavaju moždane funkcije. Samo 100 grama lososa, na primer, sadrži 30 do 50% dnevne vrednosti vitamina B1, B2, B3, B5, B6 i B12. Sastav crvene ribe sadrži i vitamine A, D, E, PP, važne makro i mikroelemente, aminokiseline – sve zajedno doprinose funkcionisanju digestivnog i endokrinog sistema, kao i usporavanju starenja kože.

Bobičasto voće

Bobičasto voće je bogato pektinom, koji poboljšava varenje i pomaže u uklanjanju toksina iz tela, kao i vitaminima B, C, D, organskim kiselinama i velikom količinom elemenata u tragovima. Deluju podmlađujuće i mogu da ubrzaju metabolizam, pa će vam pomoći da se brže rešite suvišnih kilograma.

Najnovije