Kada postavimo cilj da izgubimo suvišne kilograme, postavlja se pitanje koja hrana nam može pomoći. Pored zdrave ishrane i vežbanja, potražite i namirnice koje sagorevaju masnoće i pomažu u bržem mršavljenju. To naravno ne znači da će ovi proizvodi sa sobom poneti nekoliko kilograma dnevno – ali će ubrzati metabolizam.
Prikupili smo 5 proizvoda koji će vam pomoći da brže smršate.
Cimet
Cimet je, kao i mnogi drugi začini – poput kurkume, đumbira ili karanfilića – moćan antioksidans, koji detoksifikuje vaše telo i stabilizuje šećer u krvi. Pored toga, ovi začini su bogati vitaminima A, B i E i mineralima neophodnim za funkcionisanje i gastrointestinalnog trakta i celog tela. Ujutru dodajte cimet žitaricama ili smutijima – učiniće ukus bogatijim i zanimljivijim i pomoći će vam da izgubite kilograme.
Grejpfrut
Čini se da apsolutno svi znaju o sposobnosti grejpa da sagoreva masnoće. Grejp ubrzava metabolizam, zbog činjenice da smanjuje nivo hormona insulina. Ako jednostavno ne volite da jedete grejp, pokušajte da napravite sveži sok od njega.
Ananas
Još jedan poznati proizvod za sagorevanje masti. Ananas ubrzava metaboličke procese, poboljšava metabolizam, a takođe zasićuje telo vitaminima A i B. Ukoliko želite da iskoristite maksimalno sve benefite ovog voća, jedite svež ananas. Konzervirane opcije nemaju veliku korist za telo, a štaviše, ne pomažu u gubitku kilograma.
Celer
Među hranom koja sagoreva masnoće, celer se smatra jednom od najefikasnijih. On poboljšava metabolizam i zbog visokog sadržaja vlakana pomaže u zasićenju tela na duže vreme, smanjujući glad. Koristite ovo povrće u salatama ili kao međuobrok potapajući stabljiku celera u humus, koji je inače odličan izvor proteina.
Voda
Bez dovoljno tečnosti, nijedna dijeta neće biti efikasna. Voda savršeno uklanja toksine iz tela, ubrzava metabolizam, pomaže sagorevanju masti, poboljšava stanje kože, kose i noktiju. Ne zaboravite da pijete najmanje dva litra vode dnevno i uvek pripazite na ravnotežu vode – posebno kada vežbate. Ako pijenje obične vode nije ukusno pokušajte da dodate limun, krastavac ili nanu.
harpersbazaar.ru