Fitnes saveti Eve Longorie

Sa 46 godina, Eva Longoria izgleda isto kao i na dan kada je izašla prva epizoda Očajnih domaćica – a to je bilo 2004. godine.

Glumica izgleda lepo zbog pravilne ishrane i racionalno raspoređenih treninga. To je ono što Longoriji pomaže da osvoji fanove.

Ne krivite sebe zbog ljubavi prema ukusnoj hrani

Eva sebe smatra „još uvek gurmankom“, ali naglašava važnost zdrave ishrane.

Longoria voli meksičku kuhinju – ona ​​je začinjena, ali istovremeno i zdrava. Glumica ne može da zamisli savršen doručak bez kajgane i kobasica ili prženih tortilja sa sirom. Za ručak, koji Eva najčešće spremna tek u kasnim popodnevnim satima, sigurno će pojesti pileći takos sa paradajz sosom. Ako želi večeru, Longoria će odabrati jelo poput italijanske svadbene supe – mešavine pileće čorbe, povrća i polpeta.

„Doručak u Meksiku je velika i važna stvar, kojoj se ne pridaje toliko pažnje u drugim državama. Ručak obično dolazi u 17h, ne ranije. Večeramo u 9: 00-9:30 i onda idemo da se odmorimo.“

Eva ne voli previše slatkiše i spremna je da jede desert samo u posebnim prilikama. Glumica je luda za maslinama, čipsom i pivom Stella Artois. “Ako imam izbor između slatkog ili piva, razmaziću se pivom. Pivo je za gurmane!” – kaže Eva.

Ponekad treba da budete strogi

2018. godine Eva je rodila sina – tokom ovog perioda, kako glumica primećuje, njeno telo se mnogo promenilo. Časovi joge, naravno, pomogli su u mršavljenju i lečenju problema sa leđima, ali nakon porođaja Longoria je morala temeljno da se pozabavi ishranom i vežbanjem. Bližio se Kanski filmski festival, i Eva je želela da se na njemu pojavi u najboljem svetlu.

„Bukvalno sam jela vazduh! Nisam pila vino, nisam jela slatkiše. Ali, obećala sam sebi, čim stignem u Kan i siđem sa crvenog tepiha, imaću punu gozbu.“

 Kombinujte nekoliko sportova

Eva je ljubitelj joge. Posebnu pažnju posvetila je praksi tokom trudnoće. Pored toga, Longoria se bavi pilatesom, trčanjem, treningom snage, kardio treninzima. Glumica često sarađuje sa velnes brendovima, koji joj povremeno daju novu opremu za trening. „Pa, kako ne probati nešto novo!“, šali se Longoria.

“Stalno radim nešto. Prvo joga, pa pilates, već sam zbunjena u svemu što radim!” 

Odmah nakon porođaja, Eva se usredsredila na trening snage. Pored toga, Eva i dalje pokušava da se vozi biciklom po gradu i radi kardio treninge 4 puta nedeljno.

Okupite svoje prijatelje oko sebe

Glumica veruje da jake društvene veze poboljšavaju mentalno zdravlje. Od njih zavisi koliko će dug i srećan život čovek živeti.

„Znate, neki ljudi sakupljaju tanjire, markice i novčiće. Sakupljam neverovatne i najpametnije devojke oko sebe.“- priznala je Eva.

Tako se, nakon razvoda od košarkaša Tonija Parkera, Longoria približila prijateljima kako bi provodila slobodno vreme s njima. Pored toga, Eva ima toplu vezu sa svojim sestrama. Glumica veruje da će vas odani prijatelji izvući iz bilo kakvih nevolja i inspirisati na velika dostignuća, na primer, u borbi za vašu lepotu.

„Svi misle da lepotice imaju posebne tajne koje im pomažu da izgledaju dobro. Nema tajne. Pomoći će vam samo ishrana, vežbanje i spremnost da idete ka svom cilju.“

Najnovije