Napici koji izazivaju celulit

Naučno gledano, celulit je rezultat metaboličkih poremećaja u potkožnom masnom tkivu. Suprotno uvreženom mišljenju, ovo nije bolest – svi imaju celulit, samo se stadijumi razlikuju. Vidljivost celulita zavisi od mnogih faktora: genetike, nivoa dnevne aktivnosti, pravilne nege i, naravno, ishrane. Različita hrana može imati i pozitivne i negativne efekte na pojavu celulita. Već smo pisali o tome koje proizvode ne bi trebalo da jedete ako želite da se oslobodite celulita. U našem današnjem tekstu pročitajte o napicima čija upotreba treba da se smanji, kako biste jednom zauvek zaboravili na „koru narandže“.

Kafa

Stručnjaci preporučuju da se odreknete instant kafe jednom zauvek, ali šolja prirodne kafe na početku dana neće naštetiti organizmu, ali ne bi trebalo da zloupotrebljavate ni ovo piće. Kofein stimuliše snažnu proizvodnju adrenalina, što može pojačati izgled celulita. Zamenite kafu zelenim čajem koji uklanja toksine i normalizuje telesnu težinu. Pored toga, on snižava nivo šećera u krvi i sigurniji je za nervni sistem. Zeleni čaj takođe sadrži kofein, ali pored njega, postoje mnogi antioksidanti koji pročišćavaju organizam.

Prerađeno mleko

Mleko na policama u supermarketima često prolazi više faza radi poboljšanja ukusa i produženja roka trajanja proizvoda. Kao rezultat toga, telo teško vari ovaj proizvod, a materije koje ne mogu biti prerađene se apsorbuju u krvotok, talože pod kožu i izazivaju upalu, oticanje i pojavu “narandžine kore”.

Gazirana voda

Šteta slatke sode je očigledna – ona sadrži šok dozu šećera. Ali čak i gazirana mineralna voda može pokrenuti celulit. Gasovi zadržavaju vodu u telu i ometaju mikrocirkulaciju: zbog toga se pojavljuju otekline. Gazirana pića zamenite negaziranom mineralnom vodom ili običnom vodom. Zajedno sa obnavljanjem vodene ravnoteže, metabolizam će se poboljšati i koža će postati elastična i glatka.

Pivo

Kao što znate, pivo sadrži biljni estrogen – ženski hormon koji transportuje toksine iz vitalnih organa do mesta gde će razgradnja biti manje opasna za telo. Upravo tamo se formira celulit. Pored toga, treba imati na umu da alkohol povećava apetit. 

 harpersbazaar,ru

Najnovije