Harper's Bazaar Srbija

Ojačajte imunitet: 4 najbolja biljna čaja

Popularnost biljnih čajeva je zaista opravdana! Biljke ne samo da ne sadrže kofein, za razliku od klasičnih čajeva, već imaju niz karakteristika koje su više nego korisne za organizam.

Različite biljke mogu normalizovati rad organa, osloboditi vas stresa, rešiti nesanice, poboljšati proces varenja i ojačati imunitet. Zato smo vam izdvojili čak 4 čaja koja imaju odlične zdrvstvene karakteristike:

Nana

Čaj od nane jedan je od najpopularnijih na svetu. Korisan je za zdravlje gastrointestinalni trakta, a poseduje i snažna antioksidativna, protivupalna i antibakterijska svojstva, što ga čini neophodnim u jačanju imuniteta.

Ehinacea

Čaj od ove biljke pomaže u prevenciji virusnih bolesti, i umanjuje njihovo trajanje ako se ipak razbolite. Ovaj topli biljni napitak umiruje bol u grlu, ublažava upale i pomaže telu da razvije prirodnu odbranu od virusa.

Šipurak

Čaj od šipurka je neverovatno bogat vitaminom C – glavni pomoćnik u borbi protiv prehlade. Dodatan bonus je to što usporava procese starenja, zato ga obavezno morate uvrstiti u svoju redovnu ishranu.

Kamilica

Kamilica predstavlja prirodno i efikasno rešenje za svaki vid stresa i nesanice. Zato se postarajte da postane sastavan deo vaše večernje rutine, posebno sada dok vlada pandemija korona virusa.

Najnovije