Šest jednostavnih načina da izgubite dva kilograma za deset dana

Bez dijeta!

Dani odmora se približavaju, a vi još uvek niste uspeli da izgubite onih par kilograma viška koji vam kvare raspoloženje? I dalje ih se možete rešiti u narednih deset dana, sve dok napravite neke jednostavne, ali drastične promene u svom svakodnevnom životu, počevši od danas.

U potpunosti izbacite šećer

Donesite odluku i potpuno zaboravite ne samo na sladoled popodne ili krofne za doručak, već i kašiku šećera koju ste stavili u kafu ili čaj. Ukus vas može isprva iznenaditi, ali na njega ćete se naviknuti ubrzo i nekoliko dana kasnije više ćete uživati u svom omiljenom napitku. Oprez: ne zamenjujte šećer drugim zaslađivačima bez kalorija. Cilj je naučiti živeti bez slatkiša.

Pijte zeleni čaj

Svaki put kada osetite nepobedivu želju da nešto pojedete – bilo da je to kroasan ili pica – popijte šolju zelenog čaja (samo prokuvajte vodu i stavite vrećicu). Zeleni čaj je pun antioksidanata koji će pomoći telu da se detoksikuje.

Trčite 20 minuta dnevno

Ili prošetajte. Ne morate trčati, samo brzo hodajte 4-5 minuta, a zatim polako još 4-5 minuta, a zatim opet brzo i tako dalje. Tajna je u održavanju visokog broja otkucaja srca kako bi telo bilo prinuđeno da sagoreva masti. Ono što je takođe potrebno je da budete dosledni i to radite svaki dan.

Recite “ne” alkoholu

I prženoj hrani. Apsolutno izbegavajte alkohol i prženu hranu u toku deset dana. Kad god osećate da podležete nekom od ovih iskušenja, samo podsetite sebe da je to samo na deset dana.

Piti dosta vode

Ako ste poput većine nas, verovatno ne znate koliko vode treba vašem telu da bi pravilno funkcionisalo. Započnite dan velikom čašom vode i nastavite da pijete redovno, čak i ako niste žedni – ne zaboravite da je žeđ prvi znak dehidracije i ako osećate žeđ to znači da ste već lišili svoje telo vode koja mu je potrebna. Da biste bili sigurni da pijete dovoljno vode, svako jutro napunite dve velike boce i obavezno ih ispraznite do noći.

Započnite vežbe jačanja mišića

Veća mišićna masa u telu znači brži metabolizam i sagorevanje više kalorija. Dakle, aerobne vežbe (poput hodanja koja se spominje) nisu dovoljne. Treba uključiti u svoju svakodnevnu rutinu neku vrstu vežbe koja stimuliše mišiće. Isprobajte jogu i pilates koji ravnomerno deluju po telu, a takođe se bore protiv stresa i uče vas da pravilno dišete.

harpersbazaar.gr

 

 

Najnovije