Harper's Bazaar Srbija

Summer Detox: kako se na zdrav način pripremiti za leto

Bliži se leto i već je mnogo onih koji posećuju plaže ili su ušli u proces traženja ultimativne letnje destinacije za svoj odmor. Ali šta je sa detoksikacijom i podmlađivanjem koje dobar detoks donosi neposredno pre pojave na plaži? Stvari su jednostavne i ni u kom slučaju ne zahtevaju naročito naporno vežbanje i iscrpljujuće dijete.

U nastavku vam predstavljamo nekoliko efikasnih saveta o tome kako možete da pronađete savršeni režim za sebe bez mnogo ograničenja!

Donesite odluku

Pre svega, važno je da znate šta biste hteli da promenite. To, međutim, ne znači da biste se trebali okrenuti ekstremnim dijetalnim putevima, koji će imati samo suprotan efekat od onoga što želite. Odmah odlučite koje promene želite da napravite i počnite da se klonite mogućih grešaka u ishrani, poput opsesivnog brojanja kalorija iz dnevnih obroka ili brige o smanjenju obroka.

Dajte prednost domaćoj hrani

Usredsredite se na kvalitet hrane koja ulazi u vaše telo. Možda vam neće uvek biti lako zbog vašeg posla i neprekidnih obaveza koje svakodnevno imate, ali važno je da u svoju ishranu uvrstite domaća jela kako biste bili sigurni koliko su hranljiva. Kupovni proizvodi mogu da sadrže skriveni šećer i sastojke koji nisu navedeni na pakovanju.

Mali i česti obroci smatraju se „ključnim“

Učestalost i količina obroka koje konzumirate su najvažniji za vašu ishranu. Pokušajte da jedete najmanje 5-6 malih obroka tokom dana, fokusirajući se na njihov kvalitet i hranljivu vrednost. Tako ćete moći da postignete unos hranljivih sastojaka koji su telu toliko potrebni. Na ovaj način ćete aktivirati svoj metabolizam koji će skladištiti manje masti i dovešćete sebe do tačke potpune kontrole gladi i sitosti.

Izbegavajte grickalice na plaži

To se dešava skoro svaki put kad odemo na plažu! Grickalice su lak i brz izbor sve dok smo pod suncem, kao i pića. Radije torbu napunite voćem ili odlučite da konzumirate salate, koje će vas hidrirati. Alternativno, hladni sendvič sa ćuretinom i nemasnim sirom je sjajna opcija. Što se tiče napitaka, recite „da“ onima koji nemaju puno šećera, poput zelenog čaja.

Recite “da” vežbanju

Ova faza je važna ne samo za vaš trenutni napor da izgubite kilograme i vratite se zdravoj ishrani, već i za svaku fazu vašeg života – bez obzira na starost i fizičke potrebe. Dakle, dobro je u svoj dnevni program uključiti razne fitnes vežbe, pomažući tako svom telu da brže i lakše sagoreva kalorije iz hrane koju konzumirate. Lepa ideja je da trčite pored obale!

Ne zaboravite da konzumirate puno vode

To je nešto što često čujete i to nikako nije slučajno. Između obroka potrebno je unositi dovoljno vode kako bi ceo vaš trud bio odmah vidljiv i kako biste videli razliku čak i na koži, kosi i u raspoloženju. Stručnjaci tvrde da je dovoljno 8-10 čaša dnevno. Da biste vodu učinili ukusnijom stavite nekoliko listova mente, limun ili štapiće cimeta.

 foto:Pinterest

Najnovije