Harper's Bazaar Srbija

Suši, plank i smrznuti jogurt: tajne savršenog tela Kendall Jenner

Sve o ishrani i treningu modela.

Izvrsnoj fizičkoj formi Kendall Jenner dive se milioni ljudi širom sveta i to zasluženo – duge vitke noge, zategnuti trbušnjaci i isklesani struk. U jednom intervjuu, Kendall Jenner je više puta rekla da je imala sreće sa genetikom, ali sport i ishrana su takođe veoma važni za održavanje savršenog tela. U nastavku ćemo vam reći šta Jenner jede i kako vežba.

Hrana

Kendall održava prilično strog raspored ishrane, ne dozvoljavajući sebi dodatne grickalice između obroka. Manekenka svoj dan započinje avokadom sa jajetom ili tanjirom ovsene kaše. Ovo je visokokaloričan, ali vrlo hranljiv doručak koji joj daje energiju tokom celog dana. Za ručak Jenner obično jede piletinu, a kao prilog koristi smeđi pirinač, kvinoju ili sveže povrće. Kendall u principu pokušava da izgradi svoju ishranu tako da dominiraju proteini – i biljni i životinjski.

Ako model ipak dozvoli sebi grickalice, onda njen izbor pada na prirodni humus sa svežim povrćem (obično šargarepa ili celer). Ovo je izvrsna grickalica koja telo zasićuje svime što mu treba i sigurno donosi zdravstvene koristi. Za večeru, voli da jede suši ili vegansku biljnu pastu sa sosom od paradajza. Testenine su jedno od omiljenih jela manekenke, ali želja da ostane u formi jača je od ljubavi prema hrani, pa retko krši svoj režim.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kendall (@kendalljenner)

Ako je manekenka ipak odlučila da sebi da malo oduška i pojede nešto „zabranjeno“, onda će to biti brza hrana pre nego parče torte. U intervjuu, Kendall je više puta priznala ljubav prema pici, pljeskavicama, pomfritu i pilećim krilcima, ali model je, naprotiv, veoma ravnodušna prema slatkišima. Jedina poslastica zbog koje joj srce ubrzava je smrznuti jogurt, o kojem je (pa čak i ostatak porodice Kardashian-Jenner) često govorila u porodičnom rijalitiju Keeping Up With Kardashians.

Treninzi

Kendall je sa genetikom sigurno imala sreće, ali nikada ne zaboravlja na trening. Kendall se bavi raznim sportovima kako ne bi izgubila interesovanje. Pod strogim vođstvom poznatog trenera Gunara Petersona model se bavi kik boksom i kardio treninzima. Uprkos činjenici da je Kendall više puta priznala da ne voli kardio treninge, ona nikad ne zanemaruje traku za trčanje, posebno tokom modnih nedelja ili pre važnih snimanja.

Status supermodela nameće određene obaveze, pa ona nikada ne propušta trening. Ako nema priliku da se sastane sa trenerom, izvodi trening za celo telo bez napuštanja kuće.

Domaći set vežbi uključuje:

Plank na laktovima,

Plank sa raširenim rukama,

Bočni plank,

Čučnjevi,

Iskakanje,

Bicikl,

Sklekovi.

Model ponavlja sve vežbe 20-25 puta i pravi najmanje 3 seta. Ove „vežbe“ vam omogućavaju da održite sve mišićne grupe u dobroj formi kada nemate mogućnosti da posetite teretanu (preporučujemo da zabeležite spisak vežbi i koristite ga tokom karantinskog perioda).

Zdravlje

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kendall (@kendalljenner)

Kendall pokušava da održi dobru formu ne samo mišića, već i nervnog sistema. Posao modela je naporan, koji često povećava anksioznost i može prouzrokovati razne mentalne probleme. Pravi spas za Kendall je transcendentalna meditacija. Ona je praktikuje 4 godine i primećuje primetna poboljšanja u svom psihološkom stanju: postalo joj je lakše da kontroliše svoje emocije i ne uzbuđuje se zbog sitnica.

Pored meditacija, model vrlo pažljivo nadgleda i svoju rutinu spavanja. Kendall uvek spava 7-8 sati dnevno, ovo je za nju najvažnije. Naravno, tokom modnih nedelja to nije uvek moguće, ali ostatak vremena je spavanje glavna stvar.

harpersbazaar.ru

Najnovije