Uskršnja dijeta: kako uživati u svečanoj trpezi bez krivice

Postoje rešenja za održavanje težine čak i tokom ovog perioda!

Tokom sezone Uskrsa svi se radujemo prazničnim porodičnim trpezama i ukusnim tradicionalnim receptima. Svakako, miris kolača, obilje uskršnjih jaja i posebno uskršnji nedeljni sto ne pomažu mnogo u obraćanju pažnje na našu ishranu i održavanju neke ravnoteže.

Tajna se krije u malim detaljima koje možemo primeniti u svakodnevnom životu, prolazeći kroz ove dane bez straha i bez strepnje sa kojom bismo se suočili posle praznika pred vagom.

Postavite zdrave navike

Najvažnije je da dan započnete hranljivim doručkom koji će vam dati energiju i koji vas neće namamiti da svakog sata konzumirate razne delicije s kojima ćete se susresti kod kuće. Dajte prednost tortiljama sa sirom, ćuretinom i povrćem, ali i omletu ili smutiju. Naravno, tokom dana konzumirajte razno voće, prirodne sokove, jogurt sa medom i orasima i bilo koju drugu opciju koja vam se sviđa i to će vam pomoći da imate zdrave obroke. U početku može izgledati teško, ali u stvarnosti ćete otkriti da vas održavaju u formi i drže sitim više od druge hrane.

Ne zanemarujte u potpunosti tradicionalne recepte

Ne preterujte i ceo dan sedite sa jogurtom u ruci, dok želite probati ostalu hranu, ali oklevate zbog težine. Tajna je u tome da sve radite umereno. Izbegavanje uskršnjih recepata može dovesti do potpuno različitih rezultata i samo na kraju, iz svoje intenzivne želje, pojesti puno hrane u jednom danu. Naravno, ješćete i hleb, jaja i sve drugo što je na vašem stolu. Pokušajte da jedete tokom dana, na primer 1-2 kriške hleba sa jajetom, tako da vam ništa ne nedostaje.

Dosta vode i šetnje

Preduslov je da ne zaboravite da stalno konzumirate idealnu količinu vode. Trebalo bi da pijete puno tečnosti kao što je voda ili druge alternative poput planinskog čaja, žalfije, kamilice, sokova itd. Posebno ako uključite dnevnu šetnju, oko 15-20 minuta, pomoći će vam jako. Povećavanje fizičke aktivnosti obezbeđuje blagostanje, povećava metabolizam i pomaže sagorevanju više kalorija.

Psihologija

Uživajte u praznicima sa svojim voljenima i ne mislite samo na težinu. Ne naglašavajte, nemojte biti potišteni. I u ovom delu psihologija igra važnu ulogu i sigurni smo da ako budeti umereni u svemu nećete se suočiti sa problemima, a istovremeno ćete bez straha uživati u svim delicijama sa stola! Stalna opsesija kilogramima doneće samo suprotne rezultate.

Srećan Uskrs!

Najnovije