Vitamini koji eliminišu celulit

Fizička aktivnost je neophodna da biste se rešili celulita, ali vaš tanjir takođe treba da bude pun anticelulitnih vitamina.

Vitamini i drugi hranljivi sastojci su podjednako važni u lečenju celulita, kao i vežbe i kreme za uklanjanje „kore narandže“. Ako želite da je se rešite, izbegavajte masnu hranu, onu koja sadrži so, šećer i masti. Preferirajte hranu koja sadrži mnogo vlakana, poput voća i svežeg povrća, jer pomažu u uklanjanju toksina. Treba izbegavati alkohol i pušenje, jer proizvode dodatne toksine u telu i koži.

Evo čudesnih anticelulit vitamina i kako ih obezbediti u ishrani:

Vitamin A

Nalazi se u jajima, morskim plodovima i polu-obranom mleku. Možete ga dobiti i iz hrane koja sadrži beta-karoten, koji telo pretvara u vitamin A.

Beta karoten

Naučna istraživanja pokazala su da samo 30 mg beta-karotena (što odgovara 2 šargarepe) smanjuje upalu i crvenilo nastalo izlaganjem suncu. Naći ćete ga u šargarepi, paradajzu, lubenici, brokoliju i spanaću.

Kompleks vitamina B

Pomažu i pretvaraju kalorije u energiju i sastojak su enzima koji pomažu u održavanju normalnog stanja kože. Najbolji izvori su piletina, crveno meso, riba, banane, integralne žitarice i jaja.

Vitamin C

Pomaže u održavanju kolagena, što je ključno za održavanje mladalačke kože. Najbolji izvori su agrumi, jagode, paradajz i pasulj.

Vitamin E

To je antioksidans koji usporava proces starenja ćelija i uništava se izlaganjem suncu. Vitamin E naći ćete u lososu, povrću, belom mesu i maslinama.

Selen

Antioksidans koji smanjuje loš efekat ultraljubičastih zraka na našu kožu, istovremeno sprečavajući opekotine od sunca. Studije su pokazale da nizak nivo selena u krvi može da izazove rak kože. Možete ga pronaći u tuni, susamu i žitaricama.

Cink

Ovaj mineral pomaže u održavanju kolagenih vlakana, koja održavaju kožu zategnutom i sprečavaju nastanak bora. Takođe se vezuje za aminokiseline koje čine kolagen i odgovoran je za zarastanje rana. Najbolji izvori su voće, ćuretina, soja i pečurke.

 harpersbazaar.gr

Najnovije