Pop art: kako da vaš dom izgleda kao umetnička galerija sa nekoliko jednostavnih dodataka

Ispunite svoje prostore jarkim bojama i fanki elementima.

Pop art je postao popularan poslednjih godina i mnogi su odlučili da ovaj stil primene prilikom uređenja svog doma, stvarajući moderno i zabavno okruženje.

Kako godine odmiču, a trendovi u dizajnu nastavljaju da se oblikuju, intenzivne nijanse postaju neizostavni izbor svakog modernog doma, što nam daje još jedan razlog da kažemo snažno „Da“ ovoj vrsti umetnosti.

Međutim, važno je voditi se nekim osnovim „pravilima“, kako biste stvorili apsolutno stilski rezultat.

U nastavku pogledajte najbolje načine za savršenu pop art scenu u vašem domu!

"Igrajte se" bojama

Svetle boje se smatraju „ključem“ u ovom procesu. Čak i ako ste ljubitelj minimalističkog stila, tada možete preći samo na pastelnije tonove, poput svetloplave, žute i ružičaste. Alternativno, recite „da“ smelijim rešenjima, a pritom se ne plašite da ih kombinujete sa blok bojama. Trenutno najmodernije kombinacije boja su narandžasta sa žutom, fuksija sa električno plavom i zelena sa tamnoljubičastom.

Investirajte u umetničke slike

Slike ne bi smele da nedostaju na pop art sceni. U prodavnicama možete pronaći najrazličitije opcije u širokoj paleti dimenzija i stilova. One će ispuniti zidove zanimljivim dodirima i dati poseban ton celom enterijeru. Idealna mesta za slike su zidovi iza kreveta, zid na kom se nalazi kamin ili čak u kućnoj kancelariji, u kojoj trenutno provodite puno vremena.

Napravite galeriju

Za najkreativnije i najmaštovitije, zid u vidu pop galerije je savršeno rešenje. Pronađite zid koji ne znate tačno kako da iskoristite i popunite ga slikama sa zanimljivim ramovima. U međuvremenu, pazite da izaberete ramove u istom stilu za svaku sliku, kako bi vaš prostor odisao harmonijom.

 Uključite neonske figurice

Statuete u jarkim bojama su dizajnerski predmeti koji će ispuniti našu kuću lepim i optimističnim bojama. Možete ih videti svuda na Instagramu i Pinterestu. Alternativno, čak i ako već imate slične ukrase od keramike ili gline, usudite se da ih obojite u neonske nijanse i postavite na jednu od praznih površina.

Kombinujte različite stilove

Mix & match je zauvek ušao u naš život i domove. Zanimljiva i sigurna ideja je kombinovanje vintage komada sa drugim modernim i popularnijim. Na primer, veliko stilsko zlatno ogledalo lako može postati savršen partner modernim komadima u vašem domu. Takođe, postavite jastuke u raznim bojama na svoju modernu ili minimalističku sofu, kako biste joj podarili dozu sopstvene ličnosti. 

foto:glow

Pročitajte još