3 recepta za najukusnije pljeskavice bez mesa

Isprobajte ukuse koji će vas zadiviti!

Leto je savršen period za isprobavanje novih ukusa, ali i za usvajanje još zdravijeg načina života, pokazujući sklonost laganim obrocima koji ne opterećuju naše telo.

Baš iz tog razloga, razmislite o pripremi jela koje će uzbuditi vaše nepce koristeći jednostavno povrće i mahunarke za savršen rezultat. Bez obzira da li ste vegan, vegetarijanac ili samo želite neko vreme da izbegavate meso i ne znate čime da ga zamenite, imamo 3 najukusnija recepta za pljeskavice bez mesa.

Prijatno!

Pljeskavice od pečuraka

Potrebno:

  • 500 gr. belih pečuraka
  • glavica luka, sitno iseckana
  • 1/2 kašike origana
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 2 kašike lišća nane
  • malo bibera
  • 1/4 kašike aleve paprike
  • 1 seckani sušeni paradajz
  • 3 kašike ovsenih pahuljica
  • So
  • 4 kašike prezli
  • 6 kašika maslinovog ulja

Očistite pečurke vlažnom krpom. Isecite ih, stavite u blender i naseckajte. Na srednje jakoj vatri zagrejte 2 kašike maslinovog ulja. Lagano dodajte pečurke da biste uklonili tečnost. Ostavite da se ohladi. Pomešajte pečurke, seckani luk i ostatak sastojaka, osim prezli, kako biste napravili testo za pljeskavice sa pečurkama. Oblikujte lagano podmazanim rukama i prenesite ih na prezle. Pecite u podmazanoj posudi ili na roštilju oko 5 minuta sa svake strane. Poslužite uz salatu.

Pljeskavice od šargarepe i krompira

Potrebno vam je:

  • 4 krompira
  • 3 šargarepe
  • 2 glavice luka
  • malo nane
  • biber
  • so
  • kumin
  • prezle

Kuvajte krompir i šargarepu dok ne omekšaju i ispasirajte ih viljuškom. Dodajte so i biber, seckani luk, začine i prezle. Nakon što se smesa ohladi, rukama oblikujte pljeksavice. Stavite ih na papir za pečenje i ubacite u rernu na 200 C oko 30 minuta.

Pljeskavice od karfiola

  • 330 gr. karfiola
  • 1 srednje jaje
  • 60 gr. prezle
  • 100 gr. čedar sira
  • 100 gr. parmezana
  • So
  • Biber

Veliku duboku šerpu napunite slanom vodom i pustite da proključa. Kad voda proključa, dodajte karfiol i pustite da ključa 5-10 minuta. Procedite karfiol i ostavite sa strane da se dobro ocedi. Kad se ohladi, prebacite karfiol u posudu i pritiskajte viljuškom dok ne bude skroz ispasiran. Zatim dodajte sve ostale sastojke, nosite rukavice za jednokratnu upotrebu i oblikujte kuglice od 30 – 40 gr. Peći u zagrejanoj rerni na 190 stepeni 20 minuta. Kada su spremne, izvadite posudu iz rerne i poslužite vruće sa sosom od jogurta.

foto:Pinterest

Najnovije

Politika kolačića
Harper's Bazaar Srbija logo

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.