Ekvadorska čokolada od 100% organskog kakaa osvaja Beograd

Kvalitet i održivost!

Večera u hotelu Bristol bila je pravi spektakl ukusa i otkrića, a istovremeno i prvi korak ka širenju prepoznatljivosti ekvadorske čokolade u Srbiji. Ekskluzivna degustacija zvanično najbolje čokolade na svetu brenda Paccari, koji već dve decenije osvaja svetske vrhove kvaliteta, održana je u prisustvu počasnog konzula Ekvadora u Srbiji Kristine S. Vegas, dok su goste kroz egzotične ukuse Anda, Amazonije, Pacifika i Galapagosa vodili Santiago Peralta, idejni tvorac, vlasnik brenda i TED govornik, zajedno sa profesionalnim somelijeom.

Doživljaj je posetiocima pružio jedinstvenu priliku da prvi put u regionu probaju luksuzne čokolade iz srca Ekvadora – zemlje poznate kao „kolevka najstarijeg i najfinijeg kakaa“ na svetu – kao i da se upoznaju sa pričom koja stoji iza ove čokoladne revolucije.

Kristina Vegas, počasni konzul Ekvadora u Srbiji, osvrnula se na značaj predstavljanja ekvadorske čokolade u Srbiji i istakla:
„Ovo je izuzetna prilika da uz najbolju čokoladu na svetu dočaramo bogatstvo Ekvadora, zemlje koju krasi vibrantna priroda koja osvaja srca. Promocija brenda poput Paccari nije samo uvođenje novog proizvoda na tržište – to je i važan korak u širenju razumevanja i prijateljstva, kao i u podsticanju zajedničkog kulturnog, gastronomskog i ekonomskog razvoja.“

Osnivači brenda i bračni par, Santijago Peralta i Karla Barboto, poklonili su svetu proizvod koji ne samo da zadovoljava najzahtevnije ukuse, već i značajno doprinosi reformi industrije, promovisanju održivih i ekološki prihvatljivih praksi i, pre svega, pravdi za lokalne zajednice kroz direktnu trgovinu i fer odnose s farmerima.

Santijago Peralta, koji je od strane ekvadorskog Ministarstva spoljnih poslova imenovan za ambasadora ekvadorskog kakaa i čokolade, prvi put je posetio Beograd i naveo:
„Paccari – što na jeziku Kičua znači ‘priroda’ – izgradio je svoj međunarodni ugled kroz koncept fokusiran na poštovanje zemlje i zajednica koje proizvode kakao. Naše čokolade su napravljene od 100% organskog kakaa, bez mleka, soje, glutena, hemikalija i genetski modifikovanih organizama. Sve čokolade su veganske i pravimo ih od sastojaka kao što su limunska trava, marakuja, sirova čokolada sa 70% kakaa, andska so, andska ruža i kardamom, a svi ovi ukusi duboko su povezani sa ekvadorskim tropskim ekosistemom.“

Ova degustacija bila je više od običnog kulinarskog događaja – predstavljala je uvod u brend Paccari, koji je od osnivanja 2002. godine osvojio više od 460 međunarodnih nagrada i postao simbol vrhunskog kvaliteta, održivosti i društvene odgovornosti. Paccari koristi isključivo najfinija kakao zrna iz Ekvadora, zemlje koja je međunarodno priznata kao najvažniji proizvođač kakaa sorte Arriba Nacional.

„Ova vrsta kakaa, sa svojim složenim cvetnim i voćnim ukusima, postala je zaštitni znak brenda, a njegove čokolade odlikuju se posebnim notama koje čuvaju najdublju tradiciju i prirodnu harmoniju ekvadorskog ekosistema, koju sa ponosom predstavljamo na srpskom tržištu“, navodi Minja Milojević, uvoznik i distributer ekvadorske čokolade za Srbiju.

Paccari čokolade dostupne su u prodajnim mestima Ivona u šoping centrima Galerija, Ušće, Delta City i Merkator, kao i u cvećari na Autokomandi. Za sve koji više vole kupovinu od kuće, Paccari se može naručiti putem sajta cvecaraivona.rs, a brend možete pratiti i na Instagram stranici @paccari.rs.

Veče, koje je ostalo upamćeno po ukusima, inspirativnoj atmosferi i raskošnim aranžmanima ekvadorskih ruža i hortenzija, upotpunila je preporuka profesionalnog somelijea da se najbolja čokolada na svetu savršeno uparuje s vinom, penušavcem, viskijem, rumom i drugim ekskluzivnim pićima, jer ovakvi napici ističu složenost i bogatstvo aroma ove izuzetne čokolade.

Ova večera još jednom je potvrdila da ekvadorska čokolada nije samo užitak, već i platforma za širenje važnih poruka o održivosti, pravdi i globalnom kulinarskom nasleđu. Paccari je svakako proizvod budućnosti, a njegovo predstavljanje u Srbiji otvara novu dimenziju za ljubitelje vrhunske gastronomije i kulturološkog razumevanja – u samo jednoj kockici najbolje čokolade na svetu.

Photo credit: ND Studio

Najnovije

Politika kolačića
Harper's Bazaar Srbija logo

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.