Inspo: Kako da pripremite elegantnu letnju večeru u bašti ili na terasi

Ekspertski saveti načiniće od vas savršenog domaćina stylish zabave.

Leto se polako približava kraju, te je ovo pravo vreme da iskoristite zlatne popodnevne sunčeve zrake u vašoj zelenoj oazi i priredite mini zabavu za prijatelje i porodicu. Ništa ne podstiče bliskost kao zajednički obrok, ali ako želite zaista da impresionirate ljude oko sebe, malim detaljima pobraćete sve aplauze.

Od pobacanih cvetova po stolu, preko alcohol-free pića, ispratite sve naše savete za dodir stila u vašoj baštenskoj zabavi.

Napravite menu

Budimo realni, noseća stvar svake zabave jesu hrana i piće. Dok planirate menu, razmišljajte o broju gostiju kao i veličini stola na kom ćete posluživati. Naš savet je da uvek idete na gozba-style obroke. Zanimljive posude, raspoređene po centralnoj liniji stola, napunite što raznovrsnijom hranom kojom će svi moći da se posluže.

Miks zelene salate pomešajte sa pasuljem, graškom i tikvicama. Pored ovakve činije boje smagarda dodajte i činiju povrća na žaru gde će preovlađivati vrcava crvena boja paprike ili paradajza. Uz predjelo se mogu naći i kanapei od lososa. Nikako nemojte da izostavite morske plodove na letnoj trpezi kao jedno od glavnih jela.

Uz ovakvu hranu neka vam ponuda pića ide u pravcu špricera, ali potrudite se da imate i bezalkoholni na meniju – neki prijatelji će to posebno ceniti.

Diskretno osvetljenje

Da, svi volimo da vidimo šta jedemo, ali prejaka svetla baš nikome neće prijati. Za opuštenu i blisku atmosferu počnite sa belim svećama različitih dimenzija, nabacanim po stolu. Pro tip: Dići ćete zabavu na viši nivo sa trendi lampicama okačenim oko stola na kom obedujete.

Dekoracija samog stola

Kartice, fino upakovane u servijetu na tanjiru, na kojima ćete ispisati imena vaših prijatelja, daće poseban ton večeri. Cveće je uvek dobra ideja, posebno ako sveže ubrano nabacate po čitavom stolu. Dodajte mu i puno zelenih grančica za završni dodir.

Pripremite muzičku listu

Ništa ne diže raspoloženje kao dobra muzika, posebno na zabavi bilo koje vrste. Investirajte u spoljašnje zvučnike i pripremite muzičku listu omiljenih pesama – ali uvek uzmite u obzir ton na vašem plejeru. Teško je udovoljiti svačijem mužičkom ukusu, pa ako budete bili u dilemi, samo se držite klasike.

Foto: Pexels, Shutterstock

Pripremila: T.Mišović

 

Najnovije