Kuvajte kao Dior: brend lansira digitalnu knjigu sa omiljenim receptima couturiera

Kuća Dior besplatno objavljuje digitalnu verziju kuvara iz 1972. godine koja sadrži omiljene recepte Christiana Diora.

Christian Dior je mnogima poznat kao master couturier i zaljubljenik u umetnost, ali oni koji ga stvarno poznaju, reći će vam da je on bio strastveni gurman. Hrana je bila njegova strast koja nije bila dovoljno javno otkrivena sve do 15 godina nakon njegove smrti, kada je objavljen kuvar omiljenih recepata gospodina Diora.

Pod nazivom La Cuisine Cousu-Main, kuvar je dobio lepe korice i sadrži recepte najpoznatijih domaćih jela couturiera – od supa i priloga do jaja, ribe, divljači, mesa, salata, poslastica i posluživanje vina – uz lepe ilustracije Rene Gruau.

„Sastojci koje koristimo u kuvanju jednako su plemeniti kao i materijali koji se koriste u modi“, Raimond Thuilier, kuvar i prijatelj Diora, prisetio se citata dizajnera u predgovoru.

„Ono što volim u svojoj profesiji je da čovek mora objediniti svoj um i svoje ruke. Isto se osećam kada kuvam […]“

 

Dok se još uvek nosimo sa CoViD-19, kuća Dior sada objavljuje digitalnu verziju ove knjige, u kojoj se nalaze odabrana jela kao što su krem od višanja, omlet sufle, punjena piletina i još mnogo toga. Iako je originalna kuvarska knjiga pisana u potpunosti na francuskom, ova se isporučuje sa prevodima na engleski jezik, tako da ljudi iz celog sveta mogu da pogledaju lični život Christiana Diora kroz njegove ruke, um i naravno nepce.

Digitalnu knjigu recepata možete pronaći ovde.

Najnovije