Harper's Bazaar Srbija

Ovo je zvanično najbolji restoran na svetu

Luksuzno mesto sa najboljim recenzijama na čitavoj planeti.

Londonski lounge-bar osvojio je prestižnu nagradu za najbolji restoran na čitavom svetu, za koju glasa grupa od 600 stručnjaka iz industrije, na ceremoniji dodele nagrada u svom rodnom gradu. Ovo je drugi put da za dve godine restoran dobije ovu počast. „Connaught Bar, pozdravljamo vas — biti proglašen za najbolji bar na svetu dve uzastopne godine zaredom je podvig koji su do sada postigla samo dva bara u 13-godišnjoj istoriji dodele ove nagrade“, izjavio je Mark Sansom, urednik sadržaja za udruženje „50 najboljih barova na svetu“.

Šta je Connaught-u dva puta zaredom donelo prvo mesto? Njihov martini. Pripremljen posebnom metodom, mešavinom originalnog džina iz bara i specijalizovanih bitera (oni čak uzgajaju sopstvenu lavandu!). Svako piće je personalizovano za posetioce željne da ga pijuckaju u unutrašnjosti salona inspirisanog kubizmom. Prema Sansomu, direktor miksologije The Connaught-a, Agostino Perrone i njegov tim „modernizovali“ su svoje koktele.

Ubrzo se pojavljuje i Hotel Connaught kao vrhunsko odmaralište za ljubitelje koktela: pored svog prvoklasnog istoimenog bara, ove jeseni otvorili su Red Room, u kojoj se nalaze četiri ružičasta umetnička dela Louise Bourgeois, Jenny Holzer, Ti-a Thuy Nguyen, and Trine McKillen. Perrone je napravio listu od šest koktela za prostor – u kojima je glavni sastojak vino.

Na drugom mestu najboljih barova na svetu je još jedno mesto u Londonu, Tayēr + Elementary, zatim sledi Paradiso u Barseloni. Ovo je konačna lista 10 najboljih restorana na svetu.

1. Connaught Bar, London

2. Tayēr + Elementary, London

3. Paradiso, Barcelona

4. The Clumsies, Athens

5. Florería Atlántico, Buenos Aires

6. Licorería Limantour, Mexico City

7. Coa, Hong Kong

8. El Copitas, St Petersburg Russia

9. Jigger & Pony, Singapore

10. Katana Kitten, New York

Foto: Instagram

Priredila: T. Mišović

Najnovije