Najhranljivije grickalice sa manje od 200 kalorija

Ukusni predlozi za svaki dan.

Koliko puta u toku dana poželimo neki slatkiš? Svakog dana, većina nas, pored uobičajenih obroka, često traži i delicije, zadovoljavajući na taj način čak i neko vreme osećaj gladi.

Naravno, ovo nas može dovesti do nezdravih navika, uključujući grickalice, koje sadrže kalorije i konzervanse. Kako bismo izbegli stvaranje negativnih impulsa koje je ponekad teško kontrolisati, prikupili smo najbolje, najbrže i najjednostavnije ideje za pripremu zdravih grickalica, koje će nam pomoći da utolimo svoju želju za njima, a da pritom ne škodimo svojoj figuri i zdravlju.

Otkrijte 5 vrhunskih rešenja koja vam imaju manje od 200 kalorija!

Jabuka sa maslacem od kikirikija

Možda nikada niste pomislili da je upravo ova kombinacija idealna. Obe namirnice zajedno nude mnoge koristi za telo, jer jabuke sadrže veliku količinu vlakana i polifenolskih antioksidanata, poboljšavajući zdravlje creva i sprečavajući rizik od srčanih bolesti. S druge strane, kikiriki puter pomaže srcu da pravilno funkcioniše, snižavajući holesterol i trigliceride. Isecite jabuku na kriške i stavite jednu kašiku putera od kikirikija i uživajte!

Čokoladne banane

Pored mogućnosti da uživate samo u banani možete preći i na alternativnu ideju sa samo 177 kalorija. Trebaće vam banana, tamna čokolada i bademi. Koraci su jednostavni: isecite bananu na sitne komade, rastopite čokoladu dok ne dobije tečnu teksturu, a zatim umočite komade banane dodajući naseckani badem. Stavite ih u frižider i kad se smrznu, desert je gotov.  

Mešavina oraha

Jesti orašaste plodove uvek je bilo zdravo rešenje koje pomaže u borbi protiv osećaja gladi do sledećeg obroka. Smatra se idealnim rešenjem jer su orasi povezani sa smanjenim rizikom od srčanih bolesti i mogu pomoći u sprečavanju nekih vrsta karcinoma, depresije i drugih bolesti. Sadrže masnoće, proteine i vlakna, a iznos kalorija je oko 180. Takođe je vrlo praktičan međuobrok jer ih možete imati sa sobom gde god da se nalazite.

Jogurt

Stavite 2 do 3 kašike jogurta u malu posudu i kombinujete ga sa voćem da biste dobili ukusnu kombinaciju, ali i uravnotežili kalorije. Druga alternativa je nabaviti jogurt koji već sadrži aromu voća, odnosno ukus jagode, bobice, sa šumskim voćem, koji takođe ima oko 200 kalorija.

Domaće pločice

Pločice sa žitaricama su užina iz snova, bogata hranjivim sastojcima. Predlažemo da napravite sopstvene da biste izbegli suvišne kalorije i konzervanse, jer na Internetu možete pronaći mnogo recepata punih proteina, hranljivih sastojaka i bez prekoračenja od 200 kalorija. Pločice sa tamnom čokoladom, ječmom, orasima se pripremaju brzo i lako, a zatim ih možete nositi svuda. Vreme pripreme neće trajati duže od deset minuta, dok će vas ukus impresionirati.

Voće

Sve vreme dok ste kod kuće, na poslu, ili na ulici možete da jedete omiljeno voće, poput jabuke, banane, kruške, bilo u njihovom normalnom obliku, bilo tako što ćete ih iseći na kriške radi lakše upotrebe. Naravno, možete kupiti i različito sušeno voće u prodavnicama koje ćete grickati kada osetite potrebu za slatkišima.

Najnovije