Najukusniji praznični kokteli koje isprobavamo – danas!

S obzirom na to ni ova 2021. nije bila baš onakva kakvu smo želeli ili očekivali, sasvim je opravdano ukoliko praznike želite da dočekate u velikom stilu – i sa još većim uživanjem! Čak i da ostajete kod kuće, nemojte to smatrati neuspehom – novogodišnja toaleta svakako može da bude tu, baš kao i makeup, a gala večeri doprineće ukusni praznični kokteli. Jer, zašto da ne!

U nastavku vam donosimo nekoliko naših favorita:

Tanqueray Blackcurrant 75 Royale

Promućkajte 35ml Tanqueray Blackcurrant 75 Royale, 15ml soka od brusnice, 15ml limunovog soka, 10ml šećernog sirupa i 1ml ekstrakta vanile u šejkeru napunjenim ledom. Sipajte u čaše za šampanjac. Prelijte sa 100ml šampanjca. Ukrasite grančicom timijana i lagano proprženim zvezdastim anisom.

Coast Dark & Balmy

Sipajte 50ml tamnog ruma, 200ml Coast Maple sode i malo soka od sveže limete u visoku čašu i pomešajte sa ledom. Ukrasite grančicom mente.

Hendrick’s Hot Spiced Apple

U tiganju prodinstajte 750ml soka od jabuke sa 2 karanfilića, 2 mlevena kardamoma, bobicama kleke, korom od 1 pomorandže i 2 zvezdice anisa. Dodajte 150ml Hendrick’s džina. Procedite u šolju za čaj i ukrasite sa tri kriške jabuke i malo muskatnog oraščića.

Sloe-groni

Napunite staklenu čašu ledom. Sipajte 25ml Hayman’s Sloe džina, 25ml Camparija, 25ml slatkog vermuta i malo soka od pomorandže. Pomešajte sa ledom i ukrasite kriškom pomorandže.

Cranberry Collins

Pomešajte 50ml Beefeater Pink Strawberry, 25ml limunovog soka, 25ml šećernog sirupa i 1 kašičicu sosa od brusnice u šejkeru. Dobro promućkajte. Sipajte u čašu i prelijte soda vodom. Ukrasite ruzmarinom i crvenom ribizlom.

Pink Lady

Promućkajte 25ml Beefeater Pink Strawberry, 25ml limunovog soka i 25ml šećernog sirupa u šejkeru za koktel. Dodajte led i ponovo promućkajte. Sipajte u čašu i ukrasite jagodom.

Sparkling Cranberry Rose

Sipajte šaku brusnica u čašu za šampanjac, sipajte 40ml Żubrówka Rose i 80ml soka od brusnice. Prelijte šampanjcem i ukrasite svežom grančicom timijana.

Rosémary Greyhound

Sipajte led u visoku čašu i prelijte sa 25ml Żubrówka Rose, 150ml soka od grejpfruta i malo sode. Promešajte i ukrasite grančicom ruzmarina.

Foto: Profimedia

Priredila: I. T.

Najnovije