Ukusne i zdrave alternative pire krompiru

Smanjivanje kalorija i povećanje koristi.

Ko ne voli pire krompir?

Pavlaka, mleko ili puter zajedno sa belim krompirom su ukusni i hranljivi, ali ne baš zdravi. U stvari, isti ukus i zadovoljstvo možete postići i drugom hranom, ali istovremeno zasititi telo korisnim hranljivim sastojcima, i što je najvažnije, bez štete za figuru.

Pire od slatkog krompira

Batat je idealan za pripremu pire krompira. Naravno, slatki krompir možete samo kuvati poput običnog belog krompira, ali postoji opcija koja je mnogo zanimljivija. Pokušajte da pečete slatki krompir u rerni sa svojim omiljenim začinima i rezultat će vas prijatno iznenaditi.

Pire od švedskog i slatkog krompira sa žalfijom i belim lukom

Rutabaga je možda jedno od najpotcenjenih povrća. Mnogi ljudi su upravo čuli ovo ime, ali nemaju pojma kako rutabaga izgleda u stvarnosti. Ukus ima kombinaciju repe i kupusa – zvuči primamljivo, zar ne? Kuvana rutabaga i pečeni slatki krompir, u kombinaciji sa belim lukom i žalfijom savršen su prilog kojim možete prijatno iznenaditi i izbirljive goste.

Pire od karfiola i japanske bundeve

Japanska bundeva je još jedna alternativa belom krompiru. Karfiol je obdaren antiinflamatornim i antioksidativnim svojstvima, dok je bundeva bogata vlaknima i beta-karotenom. Ovaj pire možete obogatiti kokosovim mlekom.

Pire od karfiola i brokolija

Ovo jelo je atraktivno čak i po boji: zelena, a ne uobičajena kremasta nijansa, odmah izaziva interesovanje i budi apetit.  

foto:hb.ru

Najnovije