Harper's Bazaar Srbija

Zašto bi već večeras trebalo da pripremite salatu od lososa?

Želite da smršate? Pokušavate da stvorite kalorijski deficit?

Predlažemo da za večeru isprobte naš recept za salatu od lososa koja je ukusna, zdrava, sadrži malo ugljenih hidrata i što je najvažnije – zasitiće vas do jutra.

Salatu možete poslužiti toplu kao ukusnu večeru ili je možete staviti u poklopljenu posudu i poneti na posao.

  • Kalorije po porciji: 542cal
  • Proteini 33g
  • Masti 35,5g
  • Vlakna 6g
  • Ugljeni hidrati 20g

Sastojci:

  • 25 g integralnog smeđeg pirinča
  • 75 g smrznutog graška
  • 120g fileta lososa
  • 1 kašičica semena susama
  • 2 velike šake mladog lista spanaća
  • 1/2 srednjeg avokada, oljušten i iseckan
  • 1 srednja šargarepa grubo narendana
  • 2 mlada luka, sitno iseckana
  • 4 rotkvice

Za preliv

  •  2 kašike tamnog sojinog sosa
  •  1 kašika susamovog ulja
  •  1 kašičica svežeg soka od limete
  •  1 kašičica meda

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 ° C i obložite malu tepsiju folijom.

Napunite malu šerpu vodom i ostavite da proključa. Dodajte pirinač i kuvajte oko 20 minuta, ili dok ne omekša. Dodajte grašak i uz mešanje ostavite da se skuva. Kada je kuvano, ocedite odmah.

Da biste napravili preliv, pomešajte soja sos, susamovo ulje, sok od limete i med u maloj posudi i dobro umutite.

Stavite losos, kožom okrenutom nadole u pripremljenu posudu obloženom folijom i zalijte sa dve kašičice preliva. Pospite susamom i pecite 10 do 12 minuta.

U drugu posudu za serviranje stavite spanać, pirinač i grašak. Poređajte avokado, šargarepu, mladi luk i rotkvice. Losos ubacite u posudu na kraju i prelijte ostatkom preliva.

Možete napravite punu količinu, čak i ako vam treba samo jedna porcija, jer salatu možete sačuvati u frižideru za sledeći dan.

foto.domesticate-me.

Najnovije