Za ljubitelje avokada: ukusni recepti koji ne zahtevaju kuvanje

Upravo to vam treba za letnje mesece!

Iz godine u godinu, reputacija avokada raste sve više i više, dok se smatra idealnom superhranom sa savršenim puterastim ukusom i izgledom prilagođenim Instagramu.

Pretragom možete naići na mnoštvo recepata napravljenih od ove vrlo okrepljujuće namirnice, ali definitivno postoje ideje koje još uvek niste otkrili i vredi ih isprobati. Jedina sigurna stvar je da uopšte nećete imati poteškoća, jer recepti koje smo izabrali za vas ne zahtevaju kuvanje, niti mnogo dodatnih sastojaka.

Otkrijte ih i pokušajte da ih napravite!

Salata sa avokadom, pasuljem i začinskim biljem

Potrebno vam je:

  • 2 krastavca, mala bez semena, oljuštena
  • zelena salata
  • 3 paradajza, presečena na pola
  • 2 avokada, zrela
  • 1/2 kašike šećera
  • 2 kašike svežeg peršuna
  • 240 gr. pasulja, proceđen i ispran
  • Sok od 1 limuna
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • So i biber

Priprema:

U duboku posudu stavite 4 kašike maslinovog ulja, sok od 1 limuna, šećer i so i biber i mešajte mutilicom dok se šećer ne otopi. Avokado prepolovite, izvadite košticu i uklonite pulpu kašikom. Isecite avokado na tanke kriške i ubacite ih u posudu. Isecite krastavce na male vertikalne kriške i stavite ih u posudu. Paradajz isecite na kockice od 1 cm stavite u posudu. Dodajte grubo iseckanu zelenu salatu, malo seckanog peršuna i pasulj iz konzerve. Dobro promešajte bez pritiskanja povrća. Po potrebi začinite solju i biberom, pa dodajte dodatni limun i maslinovo ulje.

Brusketi sa avokadom, sirom i medom

Potrebno vam je:

  • 1 zreo avokado
  • 100 gr. sira
  • 4 kriške crnog hleba  
  • 4 kašike meda  
  • Sveža seckana paprika

Priprema:

Isecite avokado i kozji sir na tanke kriške i stavite ih na kriške hleba. Zatim kašikom prelijte malo meda i stavite u rernu na dva minuta. Dodajte svežu papriku pre serviranja.  

Avokado sa maslinovim uljem i začinima

Potrebno vam je:

  • 3 zrela avokada
  • 1 mala bočica čistog devičanskog maslinovog ulja
  • Seckani vlašac
  • Seckani peršun
  • 1 limun
  • So i biber

Priprema:

Oštrim nožem smo duboko presekli avokado, vodeći nož okolo dok ne dođemo do semenke. Otvaramo avokado i uklanjamo njihov semenku. Iscedite limun odozgo, prelijte maslinovim uljem, pospite seckanim začinskim biljem i poslužite.

Sladoled od avokada

Potrebno vam je:

  • 2 avokada, zrela velika
  • 420 gr. kokosovog mleka  
  • 3 kašike meda ili agavinog sirupa
  • 200 gr. čokolade
  • 50 ml kokosovog ulja
  • 50 gr. oraha

U mikseru umutite pulpu avokada, kokosovo mleko i med dok ne postanu homogeni. Ako želite da smesa bude slađa, dodajte još malo meda. Smesu sipajte u kutije od 80 ml. Stavite posebne štapiće za sladoled i ostavite u zamrzivaču najmanje tri sata ili dok se ne zalede. Rastopite čokoladu i kokosovo ulje. Prelijte sladoled čokoladnom glazurom i pospite orasima.

Prijatno!

Najnovije

Politika kolačića
Harper's Bazaar Srbija logo

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.