Mesečni horoskop za APRIL 2022.

OVAN

April će za većinu Ovnova biti izuzetno dinamičan, kako na poslu, tako i na privatnom planu. Imaćete želju da uradite mnogo toga, ali rezultati kao da će vam stalno biti malo izvan domašaja ruku. Ovo naravno nije znak da ne bi trebalo da se trudite ili da odustanete od svojih planova, već samo da budete malo strpljiviji i možda uporniji nego obično.

Moguće je da ćete biti deo nekih teških pregovora ili razgovora. Ako ste u mogućnosti organizujte svoje prijatelje ili kolege i nastupite zajedno, jer rad u grupi ima veću šansu da da željene rezultate u ovom periodu nego samostalni rad. Ako i dalje ne postignete sve što ste želeli shvatite to filozofski – uradili ste sve što je bilo u vašoj moći u datom trenutku, a sada je možda vreme da nastavite dalje i posvetite se drugim planovima.

Na ljubavnom planu stvari se mogu kretati nepredviđenim tokom, što može doneti iznenađenja, kako vama, tako i partneru. Nije neophodno da uvek kontrolišete svaki aspekt svoje veze, neočekivane situacije mogu biti povod da sa voljenom osobom istražite neke stvari o kojima do sada možda niste ni razmišljali. Otpustite ponekad kontrolu i pustite toku da vas nosi.

Povoljan je period za započinjanje projekata koji nemaju profit kao prvenstveni cilj, već imaju socijalni ili umetnički karakter. Sve u ovoj simbolici je podržano i nemojte se iznenaditi ako u aprilu na površinu isplivaju neki vaši talenti koji su dugo bili uspavani, ili za koje možda niste ni bili svesni da ih posedujete.

BIK

Mnogi Bikovi će u aprilu imati priliku da malo predahnu od posla i posvete se porodici i prijateljima. U ovom mesecu akcenat će više biti na emocijama nego na razumu, pa će većina pripadnika ovog znaka imati neodoljivu želju da vreme provode u krugu bliskih prijatelja. Imaćete potrebu da izrazite svoja osećanja i stavove o raznim društvenim i političkim pitanjima bilo kome ko je voljan da vas sasluša.

Ovo je i period u kome ćete biti inspirisani da svoju energiju, napor i vreme posvetite projektima koji za cilj prvenstveno imaju dobrobit neposredne okoline. Imaćete snažan osećaj saosećanja, što vam može pružiti dodatnu motivaciju da se zaista posvetite onome što ste započeli. Iako ste navikli da budete predvodnik setite se da ne morate sve uvek da uradite sami i da su porodica, prijatelji, pa čak i saradnici na vašoj strani i voljni da vam pomognu. Sve je lakše kada radite u grupi sa kojom delite ideale i viziju.

Na ljubavnom planu april će za Bikove biti uglavnom miran mesec. I partner i vi ćete želeti da se posvetite jedno drugom i provedete kvalitetno vreme zajedno. Najviše će vam prijati ušuškana atmosfera kod kuće, uz neki dobar film ili seriju. Slobodni Bikovi će u ovom periodu prestati da traže novog partnera i shvatiti da sami sebi mogu biti odlično društvo. Baš ova vaša osobina može u vaš život neočekivano privući osobu koja će se za vas zainteresovati, a ako joj pružite priliku druženje se može pretvoriti i u nešto više od prijateljstva.

BLIZANCI

Ovaj period će Blizancima doneti period u kom će vladati kreativnost, saosećanje i prijateljstvo. Glavna pažnja će biti usmerena na socijalne krugove, kako privatne, tako i poslovne. Bićete u prilici da preuzmete poziciju vođe grupe, ili da ostvarite blisku saradnju sa osobom koja je trenutno na toj poziciji.

Kako april bude proticao vaš fokus će se pomeriti sa pozicije predvodnika na mesto osobe koja neprimetno vuče konce iz prikrajka. Možda više toga možete da postignete ako niste stalno u samom centru zbivanja i opterećeni konstantnom pažnjom saradnika i prijatelja. Prijaće vam i da se malo odmorite od stalnog pogleda očiju javnosti i tiho nastavite sa realizacijom sopstvenih planova.

Ovo je idealan period za većinu pripadnika ovog znaka da se upuste u razvoj kreativnih ideja sa grupom ljudi u koje imaju poverenja. Deljenje zajedničke vizije i ideala može biti mnogo jača veza od krvnog srodstva, ali budite oprezni da planovi koje zajedno kujete ne prerastu u sanjarenje i izgube vezu sa realnošću. Moguće je da ćete u ovom periodu morati da uložite veliku količinu vremena i energije kako biste fokus grupe održali na pravom putu. Ako istrajete, rezultati neće izostati.

Na ljubavnom planu ovaj period neće doneti veće turbulencije. Zauzeti Blizanci mogu malo odlutati od partnera, zaneti poslom i realizacijom projekata. Slobodni Blizanci će mahom biti fokusirani na posao i neće ni pomišljati na traženje potencijalnog partnera.

Ostatak astrološke prognoze za ovaj mesec možete pročitati u našoj redovnoj astro rubrici na linku tu vas čekaju i dnevni, nedeljni godišnji horoskop, koji je za vas pripremila naša astrološkinja Gordana Antić.

Najnovije