Veliki GODIŠNJI horoskop za 2022.

OVAN

Početak 2022. godine za pripadnike ovog znaka obeležiće ozbiljno razmišljanje o karijeri i smeru u kom se ona kreće. Sva je prilika da ćete se ponovo zapitati šta je ono čemu tačno stremite i da li ste zadovoljni trenutnom situacijom. Shvatićete da neke borbe nisu vaše i da nema mnogo poente voditi uzaludnu borbu. Ova godina će vas naučiti i da stavite mudrost ispred svoje impulsivnosti. Vaša želja za stabilnošću rezultovaće sticanjem materijalnog, što će delom biti pokazatelj i vaše lične vrednosti. Najbolje rezultate ćete postizati tako što ćete za sebe birati poslove koji u vama bude strast i koji su usko vezani za vaše talente. Posledice vašeg rada će se konkretnije osetiti već u drugoj polovini maja, kada će i novac doći kao posledica ispravnih postupaka.

Iako je u senci lepih poslovnih dešavanja, vaš emotivni život neće biti zapostavljen. Što više napredujete poslovno, to ćete više biti privlačni nekome iz poslovnog okruženja. Pojedini predstavnici ovog znaka će u ovoj godini za sebe birati mnogo starije ili mnogo mlađe partnere, što u početku može u njima izazvati nesigurnost. Isprva sve ovo može delovati novo i uzbudljivo, ali vremenom će neki stari strahovi isplivati na površinu i bilo bi poželjno da se njima pozabavite pre nego kasnije. 

Česte nesuglasice u poslovnom i privatnom okruženju navešće vas da potražite novo okruženje koje će više prijati vašem senzibilitetu. Kako se ove godine budete menjali, tako će se i krug ljudi koje nazivate prijateljima sužavati. Kako god odlučili da se postavite, sigurno je da ćete se ove godine promeniti i iz nje izaći kao malo drugačija osoba. Za vas je posebno bitno da ove godine sledite svoju intuiciju i nadasve strast, jer vas i zvezde u takvim izborima snažno podržavaju.

BIK

U 2022. očekuju vas nove promene koje će vas staviti na veliki test fleksibilnosti. Pokušajte da se ne držite čvrsto starih navika i prepustite se toku koji će vas dalje voditi. Imaćete priliku da naučite da verujete procesu koji služi da vam pomogne da stabilnost i mir pronađete u svom unutrašnjem svetu. Sva je prilika da u ovoj godini nećete uspeti da realizujete baš sve što ste želeli, ali izazovi pred kojima ćete se naći jesu pravi put vašeg razvoja.

Na ljubavnom planu ćete razvijati poverenje sa osobom koju ste izabrali kao životnog saputnika, što će rezultovati poboljšanjem kvaliteta odnosa i vašoj prepuštenosti i iskrenosti. Ova godina će za neke Bikove označiti prekid odnosa koji više nisu u skladu sa njihovim očekivanjima i potrebama, dok će drugi brzo ulaziti u veze ili čak i brak. Ne planirajte ništa, već dopustite sreći da vam se dogodi.

Vrlo je verovatno da ćete u ovoj godini pronaći svoje mesto u nekom novom okruženju, što će se izuzetno pozitivno odraziti na vaš društveni život i pružiti vam lepa i dragocena iskustva. Imaćete želju za slobodnim istraživanjima, dok će vas posao, karijera i generalno materijalni aspekt vašeg života odvlačiti na drugu stranu – na vama će biti da pronađete balans i odlučite šta vam je u ovom periodu bitnije. 

Ako razmišljate o promeni posla ili pravca u kom se vaša karijera kreće, povoljan period za to će biti krajem avgusta. Zategnuti odnosi na poslu neće ugroziti vaše planove i već na jesen možete očekivati povećanje materijalnih prihoda. Nemojte očekivati da će sve ići glatko i bez truda, jer će vam ova godina postavljati nove izazove kada se najmanje budete tome nadali. Dok god budete tačno znali šta želite, pozitivni rezultati neće izostati. Ova godina vam poručuje da pustite svoje kvalitete, a posebno talente da preuzmu kontrolu nad vašim životom.

BLIZANCI

Ova godina će vam u startu postaviti novi izazov, a to je kako da smanjite racio i da umesto toga date prvenstvo svom unutrašnjem vođenju. Upoznajete neke nove ljude koje će snažno privući vaš šarm i harizma, zbog čega ćete se ubrzo naći u situaciji koja će od vas iziskivati da donesete bitnu odluku. Da li ćete biti srećni sa onim što ste odlučili zavisiće isključivo od vas. Ako se ponovo nađete u odnosu u kom je zatupljena posesivnost i nepoverljivost, znaćete da vam nebo poručuje da je potrebno da skupite hrabrost i izađete iz začaranog kruga. Izlazak iz već viđenog scenarija biće presudan i u tome na koji način se emotivno postavljate prema potencijalnim partnerima i prema pitanju ljubavi uopšte. Kako vi menjate svoja shvatanja i odbacujete ono što sa vama više ne rezonuje, tako ćete sretati partnere koji će više odgovarati vašem novom senzibilitetu. Zauzeti pripadnici znaka mogu očekivati nekoliko kriznih situacija, praćenih izlivima strasti. Stabilizacija situacije zahtevaće od vas više otvorene komunikacije, a najviše lepih trenutaka imaćete kroz pokret, putovanja i zajedničke akcije sa partnerom.

Na polju karijere 2022. godina može biti period velikog potencijala u kom ćete postaviti nove temelje za budućnost. Na poslovnom planu shvatate da je došlo vreme da upotrebite stečeno znanje i krenete putem koji vas vodi do uspeha koji toliko priželjkujete, ali budite oprezni, jer ova godina nije blagonaklona prema ishitrenim odlukama. Kad god dobijete neku novu ideju, napravite dva koraka unazad i sagledajte je u celosti, pre nego što odlučite da je sprovedete u delo. Imaćete želju da odmah vidite rezultate svojih napora, ali potrudite se da maksimalno odolite svojoj nestrpljivosti. Budite razumni u svojim očekivanjima i podelite svoje planove u niz manjih strukturalnih celina koje će pratiti određeni raspored.

Ostatak astrološke prognoze za 2022. godinu možete pročitati u našoj redovnoj astro rubrici na OVOM LINKU gde vas čekaju i dnevni, nedeljni i mesečni horoskop, koji je za vas pripremila naša astrološkinja Gordana Antić.

Foto: Alfonso Anton Cornelis za Harper’s Bazaar Mexico sa Lisom Louis Fratani

Najnovije