Harper's Bazaar Srbija

Video dana: Vašington je prekriven snegom – i džinovske pande u zoološkom vrtu su veoma srećne zbog toga

Životinje se igraju snegom i spuštaju niz tobogan.

Po prvi put posle 2 godine, Vašington je prekriven snegom – ovo je prvi sneg u godini u ovoj američkoj državi. A ako su ljudi požurili da se zatvore u svoje domove kako bi u toplini i udobnosti sačekali da oluja prođe, onda se čini da su životinje veoma srećne zbog toga.

Štićenici Nacionalnog zoološkog vrta u Vašingtonu posebno su se istakli. Dve džinovske pande koje tamo žive postale su poznate na internetu, a njihov video je postao viralan. Na snimcima nadzornih kamera zoološkog vrta, pande Mei Xiang i Tian Tian igraju se u snegu, spuštaju niz tobogan i generalno su veoma srećne zbog snežnog vremena. Jednomesečnoj muškoj gigantskoj pandi Xiao Ki Ji, ovo je prvi sneg u životu, pa je posebno iznenađena. Ali, za razliku od roditelja, odlučila je da ne ide u šetnju, već je samo malo dodirnula hladni, sveži sneg.

Osoblje zoološkog vrta podelilo je ovu vest na svom Twitter nalogu. Džinovske pande u zoološkim vrtovima su privremeno – do 2023. godine. Obezbedilo ih je kinesko Društvo za zaštitu prirode.  

harpersbazaar.ru

Najnovije