Elizabeta II i princ Filip slave 73 godine braka

Buckinghamska palata podelila je novu fotografiju Elizabete II i princa Filipa u čast 73. godišnjice njihovog venčanja. Na fotografiji oni sa zadovoljstvom posmatraju svoj prvi poklon - razglednicu svojih praunuka.

Troje dece vojvode i vojvotkinje od Kembridža zajedno su napravili čestitku za kraljicu i princa sa ogromnim brojem 73, ukrašenu crvenim, plavim, žutim, zelenim i ljubičastim krugovima. Sa fotografije je očigledno kako se kraljevski par raduje tako dirljivom poklonu svojih praunuka. Pored toga, primali su i pisma, razglednice i čestitke od svojih podanika iz cele zemlje. Ali očigledno je da ih je poklon njihovih praunuka posebno dirnuo - s obzirom na činjenicu da su sada Elizabeta II i princ Filip u samoizolaciji u zamku Vindzor zbog karantina u Engleskoj.

U Velikoj Britaniji je nedavno najavljen drugi karantin, a za kraljicu i njenog muža zahtevi za samoizolacijom su obavezni zbog starosti. Prvih nekoliko meseci pandemije, počev od marta, proveli su u istoj rezidenciji. U avgustu su se preselili na u dvorac Balmoral u Škotskoj, koji je bio letnja rezidencija kraljice Viktorije. Zatim su se na kratko preselili u Sandringham, svoju seosku rezidenciju, koja je kraljici posebno draga, a sada su se ponovo vratili u Vindzor.  

Pročitajte još

Pročitaj još