Najduže pomračenje Meseca u ovom veku donosi željene nove početke

Pun Mesec u Biku u sezoni Škorpije dokazuje da, iako su Bik i Škorpija zapravo suprotstavljeni znaci, oni ipak imaju mnogo toga zajedničkog. Obe životinje po kojima ova dva znaka nose imena stoje čvrsto nogama na zemlji, uz to se krećući i živeći sa neverovatnim strpljenjem. Strpljenje je, dakle, moćna pokretačka sila za oba znaka, samo što ono za svakog od njih predstavlja nešto drugo - Bik se strpljivo kreće ka svetu u koji može da se zaljubi i u kom se lepota ceni i neguje, dok Škorpije svoje strpljenje održavaju meditacijom, strateški čekajući u mraku trenutak za svoju osvetu ili pak trenutak kada će "smrt" doneti novi početak.

No, eto svih nas ispred novih početaka - pun Mesec u Biku, najduže pomračenje Meseca u Blizancima, Venera koja vlada Bikom je u Jarcu i pravi trigon sa Uranom u Biku, a sve vreme smo pritom u sezoni Škorpije. Merkur koji vlada Blizancima je tik pored Sunca u Škorpiji, dok je Mars takođe u Škorpiji. 

A, upravo ovde se nalazi poenta cele ove priče - zadržavanje i upornost, ali i prepuštanje i puštanje. Naši odnosi sa drugim ljudima menjaće se u odnosu na stav koji imamo o sebi samima. No, nije lako počinjati ispočetka, kako sa nekim novim, tako i sa nekim starim sa kim nam je potrebna promena, ali kada prihvatimo svoju ranjivost i izađemo iz svoje zone komfora, bivamo nagrađeni potrebnim oproštajem, ali i željenom intimnošću. 

U narednom periodu treba odbaciti krhkost i prigrliti svoju snagu, treba biti hrabar, ne uprkos strahu, već u korelaciji sa njim. Treba prihvatiti i poštovati ono što je umrlo u nama i oko nas da bismo shvatili vrednost života i mogli da ga živimo punim plućima, najbolje što možemo. Treba ceniti sve što život donosi, a ovakav stav je ono što nam je potrebno da bismo krenuli ispočetka.

Pročitajte još i: Mesečni horoskop za novembar 2021.

Foto: Pexels

Priredila: Ivana Tomić

Pročitajte još

Pročitaj još